10 parasailing-fakta du inte visste

Parasailing är en fantastisk och rolig äventyrssport. Att välja att göra ett parasailingäventyr kommer att vara något du inte ångrar. Den här artikeln diskuterar 10 parasailing fakta som du inte visste.

• Parasailing betraktas inte som en sportaktivitet utan mer som en rekreationsaktivitet. Avsedd att vara en rolig åktur och inte att blandas ihop med sportens motsvarighet som är skärmflygning.

• Yngsta parasailer – Tre år gamla Aditya Pratap Singh Chauhan är registrerad som den yngsta som paraseglat i två minuter vid flygvapnets station Jammu, Indien 2002.

• Äldsta parasailer – NK Mahajan i Lonavala, Indien. Han var 88 år när han gjorde denna bedrift. Han är den äldsta parasailer som registrerats i Indian Limca Book of Records.

• En parasailing-landning görs vanligtvis i vatten där parasailern krokar av parasailen och landar i vattnet. Denna process kallas ”splashdown”.

• Parasailing upptäcktes av misstag på 60-talet av Pierre Lamoigne som fäste en fallskärm på sin rörliga bil för att hjälpa honom att träna för säkra landningar.

• Det finns 3 metoder som används vid parasailing:

a) Parasailing på stranden. Denna metod anses vara den farligaste av alla tre där starten sker från stranden.

b) Plattformsmetod. I denna metod liknar lanseringen strandmetoden men styrinstruktioner är inte så nödvändiga.

c) Vinschbåt parasailing. Anses vara den säkraste av alla metoder. Sjösättning och återhämtning av parasailern startar och slutar på båtdäcket.

• Winch Boat Parasailing är den mest populära av alla parasailingmetoder. I denna procedur landar inte parasailern på vattnet utan han återvänder till startpunkten som är båtens däck. En hydraulisk vinsch är fäst på båten som gör att parasailern kan rullas tillbaka på båten. Världens första vinschbåt testades under överinseende av Mark McCulloh 1974 och patenterades den 26 oktober 1976 och introducerades sedan kommersiellt i mitten av 80-talet.

• Idealisk vindhastighet för parasailing är 12-27 MPH.

• Waterbird – namnet på den första 16-gore kapelldesignen gjord för parasailing. Brian Gaskin designade, skapade och testade denna revolutionerande kapelldesign i början av 1974 som gjorde att den kunde användas över vatten utan mycket vätskeabsorption. Med tanke på framgången med hans skapande grundade Gaskin sitt företag ett år efter att ha döpt det till Waterbird Parakites som fortfarande är i drift idag.

• Mark Mculloh, Miami, Florida var en av de främsta bidragsgivarna inom parasailing. Hans uppfinningar, innovationer och prestationer fokuserade mest på att förbättra säkerheten för parasailing genom utrustningsdesign. Till denna dag har hans uppfinningar satt standarden för parasailingsäkerhet som en majoritet av parasailers följer. McCulloh bildade också ”Parasail Safety Council” 1998 för att utbilda och påverka människor om parasailingsäkerhet.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar