10 sätt att kyla ett hus utan luftkonditionering

Att sova på verandan efter en varm sommardag var en direkt nödvändighet. Övervåningen på 1940-talets bondgård hade förvandlats till bastu och att sova i sovrummen på övervåningen var inte möjligt. Även efter att solen gått ner verkade övervåningen bli varmare. Låt oss titta på några sätt att kyla ett hus utan luftkonditionering?

Nu när jag ägnar tid åt att försöka ta reda på hur ett hem kan bli mer energieffektivt, tänker jag tillbaka på de varma sommardagarna och undrar två saker:

1. Var var luftkonditioneringen?

Jag har sett flera artiklar flyta runt som talar om luftkonditionering som en onödig apparat. Att människor har blivit mjuka, och om människor bara skulle hantera värmen som en grottman, skulle de inte behöva de där energislösande luftkonditioneringsapparaterna.

Att växa upp i den nordvästra bondgården förväntades inte luftkonditionering. Att sova på verandan några gånger om året var. Luftkonditioneringen var bara för stadsbor som inte hade turen att bo på en gård.

Var var luftkonditioneringen? Det fanns fortfarande i Variety Store-katalogen.

2. Varför blev det så varmt på övervåningen på kvällen?

När du sover på verandan och din 10-åring, bryr du dig inte riktigt varför det är så varmt på övervåningen. Det är inget man försöker komma på innan man kommer på sig själv med att sova på verandan igen. Du gillar att sova på verandan.

Om övervåningen är för varm för att sova och du helst inte vill riskera att sova på verandan, eller någon annanstans utanför, så blir det en viktig fråga att lösa att fundera över varför övervåningen och hela huset är så varmt på kvällen.

Luftkonditioneringsapparater är ganska energieffektiva apparater, men de är inte gratis att använda. Med konstant slipning av A/C och elräkningen ökar för timme, har en person en tendens att tänka på varför övervåningen är så varm och sätt att kyla ett hus.

År senare:

Det gamla gårdshuset skulle flyttas till en ny plats och jag fick en chans att titta på vinden medan en del av taket togs bort. Istället för att vinden var min barndoms mörka, kusliga grotta, var det en inbjudande plats att utforska med mycket naturligt ljus.

Jag blev förvånad över att se att vinden inte hade något i sig. Inga gamla tidningar, inga gamla strumpor eller leksaker, inga gamla kadaver av råttor eller katter. Självklart blev det ingen isolering heller och jag kunde titta ner i skorstensjakten från vinden klart till källaren. Det här är ett bra ställe att börja för att svara på frågan om sätt att kyla ett hus.

Taket hade ingen vindsventilation vid taktoppen eller kvällarna. Den enda ventilationen gavs av två gavelventiler, en i vardera änden av vinden. Takshinglarna hade alltid en mörk färg.

Jag förstår mycket väl nu varför det var så förbannat varmt på övervåningen i det här gamla huset efter en varm sommardag. Vinden samlade värmen hela dagen och delade den sedan med nedervåningen hela kvällen.

Hur man förhindrar att vinden överhettas och förstör en god natts sömn.

Här är 10 sätt att kyla ett hus innan du lägger till luftkonditionering. Dessa kommer att hjälpa ditt försök att hålla hemmet beboelig på kvällarna – prova dessa eftermonteringar och förbättringar.

1. Soldriven vindsfläkt

En soldriven vindsfläkt fungerar mycket bra och är en engångsinvestering på $450 till $800. När den är installerad på ditt tak, släpper den fristående solcellsenheten ut varm luft från vinden när solen träffar solpanelen med tillräckligt starkt direkt solljus för att driva fläkten.

Bästa driften sker när vindsventilation läggs till längs med eve’s och taktopventilationen är begränsad.

2. Taksprinklersystem

Tja, det fungerar på platta kommersiella byggnader, kan fungera på hem också. Allt som kyler takytan hjälper till att hålla värmen från att stråla ut i vindsutrymmet. Tyvärr kan detta öka din vattenräkning avsevärt. Sprinkler och slang, $20. Vattenräkningen runt 300 dollar.

3. Riktigt stora träd

Skugga taket och du har en svalare vind och ett svalare hem. Om du har ett tvåvåningshus och du precis ska börja plantera skuggträd, kan det ta ett tag innan den här lösningen förverkligas. Ett redwoodträd 12 tum högt, $4,95. Räkna med skugga om 40 år.

4. Lufttätning av vindsgolvet

Särskilt innan du lägger till isolering – lägg inte isolering på vindsgolvet utan att lufttäta lufthålen och genomföringar först. Bästa processen, bra droppljus, knäskydd och en burk Great Stuff sprayskumisolering. Materialkostnad, $30.

5. Lägga till ytterligare takventilation

Sätt att kyla ett hus börjar med vindsventilation. De flesta äldre hem har helt enkelt inte tillräckligt med vindsventilation. Ventilationen bör tillåta luftflöde från kvällen till toppen. Ta ut fast fågelblockering och lägg till avskärmade ventiler på kvällen. Lägg till tillverkade takventiler av metall eller plast nära toppen. Under installationen av nya tak är den bästa tiden att lägga vindventilation. Eve Soffit ventiler, $8,50. Taktoppventiler ca $12

6. Lägga till isolering

Efter lufttätning, installera isolering. Isolering hjälper till att bromsa överföringen av värme från vinden till bostadsutrymmet nedanför. Ju mer isolering desto roligare. Byggregler fortsätter att lägga till isolering, i några av de kallare delarna av landet är isolering till R-49 kod. Det är ungefär 16 tums isolering.

Oroa dig inte, det här kan vara ett gör-det-själv-projekt. De stora byggvaruhusen har det material och den utrustning du behöver för att utföra jobbet.

Lägg till isolering i de kallare klimaten för att hålla värmen, lägg till isolering i de varmare klimaten för att hålla dig sval. Lägg till 12 tum blåst glasfiberisolering för cirka $1,25 till $1,75 per kvadratmeter vindsgolvyta.

7. Tätning av knäväggens golvanslutning.

Många äldre, tvåvåningshus har vindsutrymme med knävägg. Detta är utrymmet längs väggarna i ett rum på övervåningen som har minskat takhöjd längs rummets sidor. Du vet, du står på övervåningen och du måste vara noga med att stå mitt i rummet för att inte stöta ditt huvud.

Problemet är att vindsvåningen i knäväggen ofta är öppen mot utrymmet mellan golvet i övervåningen och taket på nedervåningen. Det betyder att den varma luften på vindsvåningen i knäväggen kan färdas rakt under övervåningen och hjälpa till att värma upp hela huset.

Stoppa lite isolering i en plastpåse och stoppa en påse mellan varje golvbjälklagsöppning på knätväggsvinden. Detta kommer att hindra den varma luften från att färdas mellan golv och tak. Att täta dessa bjälklagsöppningar är viktigt under kylsäsongen och uppvärmningssäsongen. Plastpåsar $.50, isolering, $1.00 per påse.

8. Tätning av skorstensrör

I äldre bostäder med ballongram är skorstensröret ofta öppet och tillåter värme och kyla överföring mellan alla våningar, klart från vinden till källaren. För effektiv kylning och uppvärmning bör dessa jaktkorridorer stängas av. Sprayskumisolering, $7,00 per burk.

9. Placera fläktar i fönster på övervåningen

Placera en eller flera stora boxfläktar i fönster på övervåningen. Installera dem så att de blåser ut genom fönstret. Stäng alla andra fönster och ytterdörrar men lämna innerdörrarna öppna hela vägen till källaren. Dra upp den kallare källarluften genom huset och ut genom fönstren på övervåningen.

Källare är alltid svalare och kan hjälpa till att kyla resten av hemmet. Förhoppningsvis har du inte en illaluktande tank med brännolja i källaren! En bra boxfläkt ca $30.

10. Installera solpaneler

Vanligtvis när du installerar solpaneler på ett tak, placeras panelerna på ett racksystem som håller panelerna från taket cirka 3 tum. Panelerna hindrar solstrålarna från att träffa takytan och långsam värmeöverföring till vindsutrymmet.

En av fördelarna med solpaneler på en varm dag är den skuggning de ger taket. Kanske inte lika bra för skugga som en stor redwood, men det är fortfarande skugga.

De flesta elbolag hjälper dig att installera solpaneler. De vet att när vädret blir varmt och alla dessa luftkonditioneringsapparater startar behöver de all hjälp de kan få med sätt att kyla ett hus.

Önskar att jag fortfarande hade den där gamla bondgården med den stora verandan och den stora gården. Jag skulle ha några knep redo för de där varma sommarkvällarna när övervåningen blev så förbannat varm. Efter att ha lufttätat och isolerat vinden skulle jag installera en solfläkt, montera några solpaneler på taket, placera ett par boxfläktar i fönstren på övervåningen och rulla ut min sovsäck på verandan.

Det här är sätt att kyla ett hus, men du kan fortfarande få en god natts sömn på verandan. Naturligtvis skulle det i dessa dagar ta en bättre luftmadrass än det brukade.

Tack för att du tittade förbi, hoppas du kommer att sova lite svalare inatt, glöm inte att släcka ljuset…

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar