5 fördelar och 4 nackdelar – att äga en trollingmotor

Designen och tillverkningen av de moderna elektriska trollingmotorer som finns tillgängliga på marknaden idag med hjälp av den senaste elektroniska tekniken och kvalitetsmaterial har gjort dessa motorer mycket pålitliga, tuffa och prisvärda.

Det finns många att välja mellan men som med de flesta produkter är vissa bättre än andra. I genomsnitt när man läser kundrecensioner kommer ungefär fem av tio köpare att ge samma vara fyra till fem stjärnor (ger mig förtroende), sedan kommer ytterligare två eller tre köpare att ge tre till två stjärnor (de här killarna verkar ha legitima skäl att gnälla, så ännu inte en tågkrock), men sedan finns det åtminstone en eller två personer som absolut slänger det (minskar min tilltro till produkten).

Men när jag läser mellan raderna får det mig att undra om dessa trashers faktiskt har köpt eller ens sett föremålet men kanske har de sin egen agenda där de marknadsför något liknande.

Av erfarenhet och vad jag har lärt mig av att prata med proffsfiskare och andra båtfolk som använder dessa motorer som är konstruerade för att motstå stora missbruk, kan du vara säker på att de kommer att ge dig problemfri båtglädje i många år. Jag hade en saltvattentrollingmotor som förvarades i ett läckande gammalt skjul i min trädgård i många år utan någon uppmärksamhet men varje gång jag använde den, svarade den utan krångel, precis som min trogna hund, en Jack Russel vid namn Salty, som älskade absolut att fiska.

Här är 5 positiva skäl att engagera sig i trollingmotorer

1) Eftersom de är väldigt tysta, lätta att använda och miljövänliga, skapar de minimala störningar för andra båtägare, den lokala faunan och floran och de människor som har turen att bo på stranden av vattenvägarna.

2) De är lätta och enkla att installera eller ta bort. Akterspegelsmonterade motorer finns tillgängliga för mindre båtar och kajaker, och om du vill ha absolut manövrerbarhet eller har en större båt krävs en bogmonterad motor.

3) De finns med olika dragkraftsnivåer, batterikraft och axellängder för alla olika båtar och miljösituationer som kan uppstå.

4) Fantastiska att använda på din båt för smygfiske, de tar dig tyst till de där fiskeställen som normalt är omöjliga att nå utan att skrämma det levande dagsljuset ur fisken du försöker fånga. Oavsett om det är grunt vatten, djupt vatten eller mycket ogräsiga platser du fiskar i, kommer dessa motorer inte att svika dig.

5) För att styra din båt kan du välja att antingen handstyra, fotstyra eller med elektronisk självstyrning, dvs co-pilot, autopilot eller GPS iPilot. Dessa funktioner tar hand om din båt så att du på allvar kan koncentrera dig på ditt fiske. Den senaste iPilot med GPS tar fiske med trollingmotorer till en helt ny spännande nivå.

Några negativa skäl

1) Det största negativa är det faktum att om du inte är inställd så att du kan ladda dina batterier i din båt, måste du ta bort dem för laddning och av säkerhetsskäl om din båt ligger kvar på en förtöjning eller är fastkedjad i ett träd. Att lasta in dem i bilen efter varje resa, särskilt om det är två eller tre av dem, kan vara lite jobbigt. Om du använder ett enda 12 volts batteri så är det en no brainer.

2) Om du letar efter tillräckligt med kraft för att dra barnen i fart bakom båten på en tub eller skidor, glöm då bort att skaffa en eftersom du kommer ingenstans.

3) Om du vill ha motorer med högre dragkraft kommer du att bära den extra vikten av två eller tre tunga marinbatterier. Se till att du har plats för dem och om din båt är liten kommer vikten inte att påverka dess prestanda.

4) Bra batterier är dyra men om de tas om hand bör de hålla fyra till fem år. Eftersom du inte spenderar pengar på gas är denna kostnad på något sätt negerad.

Det är viktigt att använda en strömbrytare som rekommenderas av tillverkaren monterad i linje med din trollingmotors ledningar till batteriet. Snåla inte med att få ett billigt sämre märke.

Jag tvivlar inte på att när du har haft din första erfarenhet av att använda en av dessa motorer, så kommer precis som fisken du jagar dig att vara fastnat.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar