6 snabba tips för vård och underhåll av glasfiberbåtar

En välskött glasfiberbåt har potential att erbjuda många års båtliv, nöje och nöje. Även om en glasfiberbåt inte behöver en omfattande mängd underhåll, kan den ändå dra nytta av ett praktiskt underhållsschema. Problem med en glasfiberbåt inkluderar att måla om skrovet, reparera eventuella sprickor och ge en bra rengöring och polering. Korrekt underhåll är säkert för att hålla båtens driftproblem fri på lång sikt.

Gör dig organiserad genom att skriva ut ett underhållsschema för att säkerställa att arbetet på båten slutförs på en konsekvent basis. En separat kalender för båtrengöring kan specificera de bästa tiderna för att kontrollera delar för fel eller slitage, applicera ny färg, göra en allmän rengöring eller förbereda för vinteruppläggning.

Nedan är sex steg för att bibehålla estetiken, prestanda och säkerheten hos glasfiberbåten:

1 – Skölj med färskvatten

Efter att ha använt båten i en saltvattenmiljö, skölj den av den med rent sötvatten för att hjälpa till att ta bort alla tecken på saltrester. Se också till att rengöra utombordsmotorn (om tillämpligt). En ansamling av saltrester kan snart börja äta bort vid båtens målgång.

2 – Överbyggnad (ren)

Ge hela området av däcket (överbyggnaden) en fullständig tvätt med en högkvalitativ marin tvål, varmt vatten och mjuk svamp. Detta bör inkludera tvätt och sköljning av vindrutan, däckslådor, vinylsäten etc.

3 – Skrubba däcket

Skrubba ner skrovet, däcket, fixturen och beslag med en pH-balanserad och biologiskt nedbrytbar som är speciellt avsedd för marina applikationer. En däckborste med medelstyvhet kommer sannolikt att ge önskat resultat. Undvik borsten med styva borst eftersom det kan skada båtens finish.

4 – Överbyggnad (torr)

Efter att överbyggnaden är helt rengjord, se till att torka ytorna noggrant med en torr, mjuk trasa.

5 – Fönster och klädsel

Ge fönstren en gnistrande glans med en hemlösning av vatten och vinäger eller en mer typisk kommersiell rengöringsprodukt. Ge också klädseln en bra beläggning av en kommersiell vinyllösning för att säkerställa att båten och utrustningen alltid är välskött.

6 – Polera och skydda

En högkvalitativ polish kan hjälpa till att skydda glasfiberskrovets yta när den väl har tvättats. Ett kvalitetsvax gynnar glasfibermaterialet genom att ge ett hårt skal och en fantastisk glans. Detta skyddande lager hjälper till att minimera tecken på att färgen bleknar eller missfärgas efter långvarig exponering för saltvatten. Använd rätt utrustning vid polering för att undvika repor eller grävning i skrovets yta.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar