6 vanliga typer av husbåtar

Att köpa och bo på en husbåt blir mer och mer populärt, särskilt bland dem som letar efter ett bra alternativ till de vanliga alternativen vid pensionering – stanna i samhället eller ge dig ut i en husbil. Husbåtar finns i olika former och storlekar, från motordrivna husbåtar som låter dig resa till olika platser på vattnet till stationära husbåtar som fungerar som en trevlig flytande bostad.

Om du funderar på att köpa en husbåt finns det en hel del saker som du bör tänka på såsom rörlighet, storlek och användning. Och för att avgöra vilken typ av husbåt som passar dina behov och livsstil kan du överväga att hyra en eller ett par båtar tills du får en klar uppfattning om vad du verkligen vill ha.

1. Pontoon – Denna speciella husbåtstyp är mycket populär för sin praktiska funktion, stabilitet och rimliga pris. Dessutom är pontonbåtar säkra, mycket lätta att använda och kräver lite underhåll. De är mestadels gjorda av ”marinkvalitet” aluminium medan andra är gjorda av stål, glasfiber, trä och plast. Små pontonbåtar sträcker sig vanligtvis från 20 till 30 fot, vilket gör dem perfekta för en dag eller helg. De är släpvagnsbara och idealiska för att utforska nya vatten.

2. Full Hull – Den här typen av båt är en annan extremt populär modell bland husbåtsägare. Dess form gör den mycket stabil och praktisk. Den fullständiga skrovdesignen ger ökad flytkraft och högre torrare gång när du är ute i grovt vatten. Den stora länsen och utrymmet under golvet ger ett större förvaringsutrymme.

3. Katamaran – På grund av deras smala skrov har katamaraner lägre slagvolym och högre bränsleeffektivitet. Deras bredd och dubbla motorer ger också stabil och bekväm cruising med extra manövrerbarhet och enkel hantering

4. Trailerable – Dessa är långa och smala båtar som är perfekta för att kryssa i smala och mindre flodsystem. De är vanligtvis gjorda av stål men andra stilar är gjorda av trä. På grund av deras lätta last kan du enkelt bogsera dem med en liten lastbil och andra liknande fordon.

5. Pråm – Många människor bor på pråmbåtar som antingen kan vara permanent förtöjda eller kan röra sig. Holländska pråmar är bredare än vanliga smala båtar och ger bättre boende. För om deras extra bredd, holländska pråmar måste förtöjas på floder istället för kanaler.

6. River Houseboats – Oavsett om du planerar att bo permanent på vattnet eller helt enkelt ta en semester, kanske du vill överväga att använda floden husbåtar. De är gjorda av glasfiber och finns i många olika modeller, från ekonomi till lyxtyper i många olika former och storlekar. De är mycket stabila och ger bra boende eller bostadsyta med massor av fantastiska funktioner.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar