Allt om White Water Kajaker

White water kajakpaddling är sporten att paddla en kajak på en rörlig vattenmassa, vanligtvis en flod. Vitvattenkajaker sträcker sig från en rolig, bekymmersfri, stänkande båt till en utmanande, adrenalinfylld sportbåt.

Vitvattenkajaker skiljer sig från havskajaker och fritidskajaker genom att de är specialiserade för att hantera rörligt vatten bättre. De är kortare och mer manövrerbara än havskajaker. De flesta av dessa hantverk är gjorda av plast nuförtiden, även om de är gjorda av glasfiberkompositer. De är stabila i turbulent vatten. Den här sporten är inte avsedd för nybörjare, eftersom du kräver en ordentlig skicklighet och ingen möjlighet att rulla tillbaka upprätt, om den vänds upp och ner. Denna väsentliga färdighet kallas ”the Eskimo roll” eller ”Roll”. Kajaker paddlas i lågt sittande läge med två bladade paddlar.

Utbudet av vitvattenkajaker på marknaden idag är enormt och kan vara förvirrande oavsett om du är nybörjare eller expert. Som white water kajakpaddling erbjuder många typer av kajakpaddling som flodlöpning, bäckvandring, slalon, lekbåt och sprutbåt. Det är viktigt att ställa några frågor:

Vilken typ av bakvattenpaddling tänker du göra mer?

1. Freestyle/lekbåt: Detta innebär att rida en våg eller hål, spinning, surfing, trubbiga, är alla rörelser som utförs på vattendrag. Dessa hantverk utför tricks på vattenfunktioner. De tenderar att vara korta och låga i volym och tillåter snabb manövrerbarhet i alla dimensioner. Din storlek och vikt är en viktig faktor vid val av lekkajak. De finns i olika storlekar för olika paddlare för att få bästa prestanda.

2. Komfort och prestanda: De kortare kajakerna utför bättre luftrörelser, medan lite längre är bättre med luftrörelser som t.ex. Kajakers prestanda skiljer sig också på en våg beroende på skrovlängd. Dessa hantverk är lämpliga för flodlöpning. De saknar hastighet och volym. De flesta av dessa kajaker gör alla rörelser, men det rekommenderas starkt att prova dem om möjligt.

3. Flodkajaker runtom: De är den mest populära typen av vitvattenkajak eftersom de är mångsidiga. De har en del av prestandan och det roliga med en lekbåt med mer stabilitet och förutsägbar natur som en flodlöpare. De kan inte utföra alla radikala rörelser av lekbåtar men är vanligtvis säkra och i allmänhet mycket roliga. De kan användas av personer med rätt erfarenhet på alla sorters vatten. Det finns två till tre storlekar av dessa mönster för att passa alla storlekar av paddlare. De är något längre än lekhantverk vilket ger dem extra fart och mer volym att åka nerför floden. De är perfekta allround.

4. Creek-kajaker: detta innebär en seriös, tuff kajakpaddling med snäva tekniska linjer och stora fall, för att uppfylla detta krav behöver du rätt farkost. Dessa kajaker har hög volym, korta till medellånga och utrustade med bra säkerhetsdesignfunktioner för att underlätta för paddlare att utforska löpningar som är svårare. De kommer inte att utföra drag eller vara en allroundare som de är för att ta sig nerför floden på linjen och fånga virvlarna.

De flesta av dessa kategorier av kajaker sammanfaller och kan inte tydligt särskiljas. Paddlarens förmåga platser att paddla, budget har alla betydelse för ditt val. Diskutera alltid med andra, få information från internet eller prova dem eller åtminstone sitt i dem och du kommer snart att vara glad att fatta ett klokt beslut. Det krävs trots allt en kombination av paddlarskicklighet och innovativ design för att få bästa resultat.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar