Använda en bild av en segelbåt och Photoshop för att göra ett hett säljande Stockfoto!

Jag är alltid på jakt efter källmaterial. När jag gick längs en gångväg längs stranden av San Francisco-bukten mötte jag en segelbåt som hade brutit sig loss från sin förtöjning och låg på stranden medan tidvattnet var ute. Jag visste inte hur jag skulle använda den, men jag fotograferade båten hur som helst och från en mängd olika vinklar.

Ungefär ett halvår senare fotograferade jag grov sjö utanför kusten i Marin County (vid Rodeo Beach) när det slog mig att jag kunde sammansätta segelbåten i havet och skapa en bild som illustrerar fara, risk och utmaning. Det visade sig att havet inte riktigt var tillräckligt grovt, så jag använde vågorna jag hade fotograferat för att skapa ett stormigare hav. Jag använde en himmel som jag hade fotograferat år tidigare i Santa Fe, New Mexico. Jag tog bort segelbåten, inklusive alla olika linjer (rep och vajrar) med hjälp av urklippsbanor i Photoshop. Sedan klistrade jag in båten i vågorna och använde en lagermask för att få det att se ut som att båten faktiskt låg i vågorna.

Bilder på vägar och tegelväggar

Den senaste tiden har jag skapat många stockfoton från bilder som jag har ”samlat” för att ha till hands för framtida inspiration. I ett annat sådant fall bestämde jag mig för att skapa ett stockfoto från en av ett antal vägbilder jag har tagit under åren. Efter att ha öppnat filen i Photoshop använde jag Bridge för att titta igenom en mapp med potentiella bilder som jag har till hands. En bild av en tegelvägg som jag hade tagit några månader tidigare i en stadsdel i Berkeley fångade mig. Det var en enkel sak att välja ut tegelväggen och sätta in den i vägbilden. Processen tog ungefär en halvtimme och kostade mig ingenting. Resultatet blev en bild som accepterades av Getty till varumärket The Image Bank.

Att föreställa interiörer

En sak som jag försöker ”samla” mer av är interiöra utrymmen. Jag ryser till när jag tänker på alla interiörer jag har fotograferat i genom åren och misslyckats med att utnyttja dem. Nu gör jag det till en regel att fotografera alla utrymmen jag fotograferar i med ett öga på att använda det i en framtida komposit.

Ett framgångsrikt exempel på att ha ett inre utrymme till hands kan ses på en bild av en kvinna som sover lycklig på ett kommersiellt jetplan. I det här fallet var bilden jag tog av en tom plats tvärs över gången från mig på ett flyg tillbaka från Bangkok inspirationen. Jag började med den bilden och anlitade en modell som skulle posera för mig i min studio. Jag klädde av henne i sätet och satte en bild av en blå himmel från mina filer i fönstret. Resultatet är en bild som har licensierats flera gånger som en Rights Managed-bild.

Du vet bara aldrig vilken bild som kommer att fungera … eller hur det kommer att fungera. En bild av taket på en flygplats blev en fantastisk bakgrund för en barnastronaut. Vänt på sidan blev taket den perfekta högteknologiska bakgrunden för en rymdanläggning.

Att skapa ett bibliotek med troliga, och till och med osannolika, sammansatta delar, är en nyckelkomponent i min lagerplan. När jag hittar en trolig plats eller sak försöker jag få en mängd olika vinklar och höjder, eftersom jag aldrig vet hur saker och ting kan gå ihop.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar