Att bo i Dubai – Stadsområdesguide

Efter 7 år som ex-pat i Dubai kan jag säga att jag i stort sett har sett den här lilla staden växa till en stor aktör på världens scen… den största byggnaden i världen, det enda 7* hotellet, det oavbrutna solsken, de bästa hotell- och fritidsmärkena och alla världens mest populära matställen på ett ställe… de rikas och de berömdas livsstil!

För det första, med hänsyn till Dubais bredare geografi, är det ett av de sju emiraten som utgör UAE eller Förenade Arabemiraten, där Abu Dhabi är huvudstad. I Dubai finns det ingen huvudstad, det finns bara delar av staden som är distinkta på sina egna unika sätt och åtskilda av bäcken som går genom staden, mycket nära Dubais internationella flygplats. Din närhet till Dubais ”centrum” bedöms utifrån avståndet från flygplatsen. Den allmänna konsensusen är att den södra delen av staden som består av Bur Dubai, Satwa, den evigt berömda Jumeirah som ligger vid stranden och The Palm Jumeirah, och ”The World”-projekten, utgör den ”bättre” delen av Dubai.

Bur Dubai ligger väldigt nära flygplatsen och ganska mycket uppbyggt. Det är en ganska gammal del av staden och de daterade flerfamiljshusen och kontoren återspeglar det, jämfört med ”nya Dubai” som ligger nära Jumeirah och Palm, med sina toppmoderna kontors-, affärs- och bostadskomplex. Det är ett område som är populärt bland indiska och pakistanska medborgare.

Satwa är en bisarr blandning. Beläget mellan Bur Dubai och Jumeirah, är det ett multietniskt samhälle och hyser många filippinska expats. Du kan hitta många skräddare och billiga matställen som tillgodoser den kulturella mixen som bor där. Boende är vanligtvis för expats som delar 4 eller fler i ett rum och har låg lön.

Alldeles i närheten börjar Jumeirah. Detta är en komplett kontrast och erbjuder några av de största och dyraste villorna och är byggd längs den berömda Jumeirah-stranden. Det är mycket populärt bland västerländska expats och myntade frasen ”Jumeirah Jane’s” för kvinnor som shoppar med sin mans kreditkort hela dagen. Bara ett stenkast bort kan du hitta ”The Palm Jumeirah” – en av Palm Trilogy, som i huvudsak är en konstgjord ö utanför Dubais kustlinje i form av en palm och synlig från rymden. Detta område erbjuder eleganta villor och lägenheter direkt på stranden, tillsammans med lyxhotell och Marina’s – en utmärkt livsstil.

Palm Jumeirah ligger nära affärsområdena i ”frizonen” i Dubai Media City, Dubai Internet City och Knowledge Village. Fortsätt till det lyxiga Dubai Marina-området.

Det här slutet av Dubai – ibland märkt ”New Dubai” är helt enkelt där det händer.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar