Bad och rengöring

Termen bad syftar på konsten att rengöra sin kropp i hygieniska eller terapeutiska syften. Det är en del av en människas dagliga aktivitet och att bada är vanligtvis nödvändigt för att förhindra att olika bakterier och sjukdomar förorenar kroppen. Även om detta är den vanligaste formen av bad, erbjuder spabad terapeutiska badändamål till individer medan religiösa problem eller krav kan kräva att en person tar ett bad för att rena sig själv.

Hydroterapi är ett vanligt sätt att bada genom vilket det är möjligt för en att läka skador eller uppnå avslappning av sinne och kropp. I den primitiva eran när konceptet med badrum var okänt för människor, var bad vid floden eller sjön ett vanligt fenomen. Även om badrummen för närvarande är inrättade för att bada, är solbad vid stranden också mycket populärt. Det är nödvändigt att komma ihåg att om man badar offentligt som på stränderna, måste man följa vissa beteendeetiketter och det är också nödvändigt att man är klädd i en ordentlig baddräkt. Baddräkter är de mest använda för detta ändamål. Det är nödvändigt att komma ihåg att i de västerländska kulturerna är det obligatoriskt att bada tidigt på morgonen och att flytta ut på jobbet utan att ha badat anses vara en mycket principlös och oetisk handling. I länderna i Östasien är badning vanligt två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällarna. Barn och spädbarn brukar bada i små badkar som är speciellt utformade för detta ändamål. Det finns olika typer av bad som inkluderar bubbelpool, varma bastubad, turkiska bad, offentliga bad, privat bad, saneringsbad, ångduschbad, varma och kalla bad. Badning åtföljs vanligtvis av användning av tvål och schampon som är sorterade desinfektionsmedel som hjälper till att rengöra de yttre delarna av människokroppen.

Att bada kan dock visa sig vara farligt av olika anledningar. Man har märkt att varma bad eller varma bastubad kan orsaka värmeslag. Att ta ett bad i sjöar och floder kan äventyra drunkning och olika typer av infektioner som öroninflammationer och hudirritation etc. förändringar i blodtrycksnivåer som kan uppstå efter att ha badat kan också visa sig vara dödliga och orsaka svimning. Att bada hos spädbarn kan också orsaka astma.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar