Bästa sommarresorterna i Bugaria

Solig strand är den största och mest framstående badorten i Bulgarien. Det är en Blå Flagg-vinnande semesterort, belägen i en vacker och naturligt ren vik vid den bulgariska Svartahavskusten, nära staden Nesebar, semesterorten St. Vlas och Varnas flygplats (30 km). Sunny Beach ligger längs den mest omfattande strandremsan. Med sina många barer och klubbar, olika spänning och butiker och sin skapade bas, drar resorten in ett stort antal turister från hela världen. Turistsäsongen i Sunny Beach börjar från maj och fortsätter hela vägen till oktober. Cacao beach är den bästa klubbdelen av resorten och de mest framstående klubbarna finns där. De flesta av turisterna kretsar vanligtvis runt centrum, eftersom det finns massor av andra klubbar där och under sommartopparna är det mest talade språket engelska på grund av det stora antalet engelska turister som besöker platsen. Massor av hotell ligger i Sunny Beach för att kunna ta emot den enorma tillströmningen av människor under högsäsong. Det finns en vattenpark precis utanför resorten som anses vara en av de bästa i Bulgarien.

Om du letar efter något mer avkopplande med strandbarer, kyliga platser och lugn atmosfär skulle jag starkt rekommendera Sozopol. Det är vackra gamla stan tar dig tillbaka i tiden. Med sina tidlösa konstruktioner, bara toppade av muren i slutet av Gamla stan, ger en sensationell känsla av en åldrad badort som lugnar sinnena. Den färska fisken ”kapani” är förtjusande matställen som endast serverar färsk fisk och skaldjur av alla slag, fångad bokstavligen en timme innan de serveras. Massor av strandbarer som Aloha och Adam and Eve, med lugn och behaglig housemusik slappnar av sinnena, placerade vid en av de tre vikarna i området, kan få dig att känna att du är på Bahamas för 5 gånger billigare semester. Rena stränder och rent vatten ger de bästa platserna för besök, oavsett om du vill sola på stranden eller dyka i Svarta havets mysterier.

En annan populär semesterort är St. Hår, känd för Dinevi Brothers som är lokala maffialedare. De har skapat St. Vlas som en av de mest framstående och välskötta orterna på Balkan. Marinan är en av de mest besökta platserna på den bulgariska kusten på grund av det faktum att berömda barer och klubbar som Rococo och Planet ligger där men också på grund av att de flesta miljonärsbåtar ligger för ankrade där. Stället är i allmänhet fyllt med rika människor och ett märke av Porsche eller Ferrrari är en vardagsnormalitet där. Stränderna är välskötta och rena och strandbarerna är väldigt karibiska med bra service och rimliga priser, i motsats till vad många tror.

Det är inte allt för den bulgariska kusten, men det är några av de mest framträdande platserna som turister och bulgarer besöker under sommaren. En bulgarer sa till mig en gång: ”Om jag inte besöker Sunny Beach minst en gång varje sommar, är det som att jag inte har varit vid havet. Det är en hemsk plats men det är kul som fan.”

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar