Bastuaggregat – Hur man väljer den bästa för dig

Bastuaggregat är hjärtat och själen i vilken bastu som helst. De är den centrala delen som värmer luften så att du kan svettas ut dessa hemska gifter och rengöra din hud. Låt oss gå igenom några av dina alternativ när det kommer till bastuaggregat.

Elektriska värmare är inneslutna i ett skyddande hölje så att badgäster inte bränns om de av misstag rör vid dem. Aggregatet styrs med en termostat som monteras utanför bastun. Du ställer in aggregatet på önskad temperatur och den står på medan bastun är i bruk. Det kommer att ta en elektrisk värmare ungefär trettio minuter tills bastun är ordentligt uppvärmd.

En vedeldad bastuaggregat är en förbränningskammare med kontrollerat luftflöde. Det som avgör hur snabbt veden kommer att brinna är mängden luftflöde. Om du styr luftflödet kan detta styra temperaturen till en viss grad, men en vedeldad värmare kan inte ställas in på en viss temperatur som en elvärmare.

Du har ingen fara för att rök kommer in i bastun – den dras ut ur aggregatet med hjälp av det metallrökrör som har installerats genom bastuns tak.

Om du har en vedeldad ugn som har glasdörrar kan du titta på lågorna medan du badar bastu. Detta kan vara en avkopplande upplevelse.

Olje- och gasbastuaggregat är också ett alternativ men de är inte särskilt vanliga. Dessa dagar med de olika stigande energikostnaderna blir de också mindre populära

Vissa människor klagar till och med över lukten som kommer med det brinnande bränslet. Om dessa typer av värmare ventileras ordentligt bör det inte finnas någon märkbar lukt.

Stenar.

För att avsluta, gör det som är bäst i din uppsättning omständigheter.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar