Båtskor – vad är det?

Termen ”båtsko” beskriver ett brett utbud av fritidsskor. Ibland kallad ”däcksskor”, båtskon var ursprungligen designad för att vara en tuff, robust sko med särskilt bra grepp för att hålla seglare på fötterna i vått väder och på hala däck. Den moderna båtskon har med största sannolikhet utvecklats från indiansk mockasin och har fortfarande en likhet med denna uråldriga sko.

Med tiden, med så många nautiska entusiaster som bar dessa typer av skor runt omkring, blev båtskon en statussymbol lika mycket som en funktionell segelutrustning. Stilen blev populär bland människor från alla samhällsskikt, även om de aldrig hade trampat på en båts däck. Som ett resultat är båtskon numera en skostil så mycket som allt annat, och det finns ett stort gap i kvaliteten på en båtsko designad för segling och en som helt enkelt är utformad på den tekniskt överlägsna skon.

Ett par bra båtskor ska sitta åtsittande, men bekvämt. Din fot ska inte glida sida till sida eller framåt och bakåt, men tårna ska inte vara trånga i tåboxen. Den viktigaste egenskapen hos en båt eller däckssko är sulan. Båtskosulor ska ha mycket grepp och verkligen hålla fötterna där du planterar dem. Hela syftet med däckskor är att hjälpa till att hålla dig upprätt på ett halt däck. Ibland med skosnören, men oftare utan, är båtskor också designade för att vara lätta att smutta på och av.

De flesta kvalitetsbåtskor kommer att vara gjorda av läder, och du kan behandla dem med olika typer av läderbalsam och vattentätande medel. Produkter som är speciellt gjorda för extremt våta förhållanden finns tillgängliga för bästa möjliga skydd. Om dina däckskor har ett avtagbart foder, ta ut dem regelbundet och spraya dem för att hålla dem fräscha och rena.

Ur modesynpunkt skulle båtskor troligen vara kategoriserade och sport-casual. Dessa typer av skor kommer sannolikt inte att ses springa runt på kontoret; penny loafers eller dressing skor är normen där. Det är troligare att du hittar ett par båtskor under bordet på en uteplats på någon som smuttar på iste på tennisklubben. Kanske av en ung kille i pastellshorts som promenerar längs en solig strand någonstans.

När du köper en sko, prova alltid båda fötterna och gå runt lite i butiken. För en däcksko, se om du kan gå av mattan och stå på ett hårt golv. Plantera fötterna och testa greppet. Se hur dragkraften känns under dina fötter. Se till att skorna är bekväma och stabila utan att vara för tajta.

När du köper båtskor online, hitta alltid en ansedd webbplats som www.housershoes.com att köpa från. En av fördelarna med att handla via en webbplats från Houser Shoes är att du sannolikt kommer att hitta ett fantastiskt erbjudande såväl som en produkt av högsta kvalitet. Den enda faran är att med ett så fantastiskt lager av högkvalitativa rabatterade skor är att du kan hitta dig själv plötsligt börja tennis eller springa också!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar