Bokrecension för The Margaret Ellen, A Karen Cobia Mystery av RC Burdick

Jag har upptäckt en ny favoritförfattare, och hans namn är RC Burdick.

Margaret Ellen är ett havsdränkt mysterium, fyllt med livfulla karaktärer, påtaglig havsbris och pirrande spänning. Det är en berättelse som dröjer sig kvar i läsarens sinne i flera dagar och frammanar bilder av blåsig himmel och hav, saltvattenfuktat hår och personligheter som växer till liv från de snabbt vända sidorna. Som en bra film är den över alldeles för tidigt.

Karen ”Seaweed” Cobia är i ett dilemma. Seaweed trampar vatten i otillfredsställande relationer och vet att något måste förändras. När den charmiga, pojkaktiga charterbåtskaptenen ger sig i kast med att rätta till felen i hennes liv, hamnar hon i en saftig mordutredning.

Tång och den snart före detta pojkvännen, Angus Loman, upptäcker en kropp som guppar i vågorna utanför Hangman’s Key, en ö på Floridas västkust. Eva Park, lokal välkänd filantrop, hittas med ansiktet nedåt i vågorna med händer och fötter bundna och en kula i pannan. Eftersom Seaweed fostrades upp av sin sjöälskande far, ägare av Cobia’s Bait, Tackle och Charter Service, hjälper hennes resulterande marina expertis i mordutredningen. Den knapriga lokala detektiven Myers tar motvilligt emot hennes hjälp. Med smeknamnet ”Grim Lips” fortsätter Myers att söka Karens hjälp när hans respekt för hennes skicklighet intensifieras.

När mysteriet utvecklas, närmar sig en märklig kvinna Seaweed för att få hjälp, och drar in henne djupare i intrigen. Seaweed försöker balansera det liv hon längtar efter på havet med löftet att hjälpa den unga kvinnan, men blir istället slungad mot en farlig förbindelse med den slug skyldige som vill ha henne död.

Mr. Burdicks första mysterium är ett mästerverk – känslan av plats är levande och lockande; scenerna är levande och påtagliga. Jag smakar fortfarande saltet från lökringarna; känn kondensen på kaféets bänkskiva; och känna hur Margaret Ellen rullar när den rör sig genom dyningarna. Burdicks kunskap om båtar, vattenvägar, fiske och livet på Floridas kust är bländande och ger verket trovärdighet.

Margaret Ellen påminner om John D MacDonalds Travis Magee-serie. Lika mycket som jag älskar Travis Magee måste jag säga att jag kände mig närmare Burdicks karaktärer och säkrare vid rodret i The Margaret Ellen än vad jag gjorde med Magees husbåt, The Busted Flush. Är det en travesti?

Den naturliga dialogen är briljant inställd på prasslet av havre och visslande österrikiska tallar. Samspelet mellan Seaweed och hennes far är ovärderligt, känslosamt och äkta. Föreställande av det verkliga livet, för tankarna till mina egna värdefulla relationer med mina tre döttrar. När jag avslutade The Margaret Ellen stod jag kvar med paradoxen av djup tillfredsställelse i kombination med en stark längtan efter mer. Jag brydde mig om dessa karaktärer och vill veta vad som händer härnäst. Mr. Burdick har antytt en uppföljare och kommer utan tvekan att ha en lång rad läsare som med spänning väntar på att den släpps!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar