Bråkdelägande förklaras

Det finns många sätt att förklara delägande och i synnerhet delägande av båt. Traditionellt är vi vana vid termen ”time share” när det gäller fastigheter och många ingår icke-bindande avtal om ägarandelar oftare än vi inser. Men när det är ett formellt bindande avtal finns det många aspekter som omfattas av kontraktet såväl som den praktiska aspekten av delat ägande.

Delat båtägande är när flera parter köper andelar i ett fartyg, vilket i praktiken innebär att de äger en del av en båt. Detta gör att de kan ha tilldelat användning av fartyget per år. Schemat samordnas av förvaltningsbolaget som ser till att användningen är rättvist fördelad över året och det finns även ”reservdagar” som båten kan användas.

En av de viktigaste fördelarna med delat båtägande är förvaltningsaspekten. Till skillnad från att köpa en del av en båt med en kompis eller familjemedlemmar och sedan ta reda på vem som använder den när, vem som använde den senast och inte städade den ordentligt, har oenighet om underhåll och slutar med att inte vilja använda den på grund av krångel med lagring, transport och liknande när du köper med fraktionsmodellen behöver du inte oroa dig för något av det. Förvaltningsbolaget tilldelade och administrerade inte bara användningen utan sköter också allt annat. De ordnar så att båten ligger i kaj, full av bränsle och redo att gå när du anländer, de kan till och med tillhandahålla en skeppare om du skulle behöva en. Dessutom kommer de att rengöra båten efter din avgång och utföra eventuella reparationer samt ett underhållsprogram för att säkerställa att båten alltid är sjövärdig. Det betyder att allt du behöver oroa dig för att ”njuta” av din tid på din båt utan några av de krångel som vanligtvis är förknippade med att äga din egen båt.

En annan stor del av delat båtägande är att kunna ha andelar i mer än en typ av båt, vilket innebär att du kan ha den lyxiga sjösättningen för den årliga familjesemestern och även den blixtrande lilla jetbåten för att ge dig ut på en dags fiske. Och om du tror att du vill ha mer än de 33 årliga dagarnas användning kan du helt enkelt köpa ytterligare aktier.

För er som tror att jag enkelt skulle kunna göra allt detta genom att chartra en båt, detta är sant, men pengarna du spenderar på en charter kan inte återvinnas medan du investerar i din båt och kan sälja dina aktier när som helst. tid.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar