Can Picafort – En berättelse om förvandling

Historia

Det är välkänt att Can Picafort är direkt relaterat till dess urbanistiska utveckling under de senaste 30 åren, men det är också sant att Can Picafort är en plats full av historia.

Belägen i närheten av platser i bronstiden, den första kända betydande bosättningen i området tar oss tillbaka till VII-talet före Kristus, som arkeologiska lämningar som visades oss på S’illot d’es Porros eller feniciernas kyrkogård.

Bevarandeuppgifterna har upptäckt viktiga fynd i både nekropol och tillträdet har tillåtits för besökare. Idag är Son Bauló en av de mest uppskattade stränderna på Mallorca och ligger inne i det naturskyddade området av särskilt intresse för Son Real.

Can Picaforts senaste historia har bara ett sekel. I det ögonblicket var Can Picafort en liten fiskeby som levde tack vare jordbruk och fiske. På den tiden gav jordbruksmark rikedom, faktiskt vid den tiden var enorma mängder kustmarker till salu. Mallorcanerna som köpte dessa land har nu en enorm förmögenhet. Och tillbaka till början av århundradet flyttade några rika familjer från Santa Margalida till Can Picafort. En av dessa familjer köpte marken av Jeroni Fuster, alias Picafort, ett av dessa fiskarhus, och den tidigare ägaren gav namnet till staden, Can Picafort.

Fram till 70-talet hade Can Picafort 200 medborgare. Dessa första familjer satte grunden för utvecklingen av Can Picafort och har nu blivit en av de mer intressanta turistplatserna på ön, främst för tyskar och engelsmän, men du kan också hitta turister från hela världen.

Promenad i Can Picafort

När du går i Can Picafort hittar du röda och vita handdukar som du omedelbart får ögonen på dig. Dessa konstruktioner är jämnt fördelade över hela kusten. Dessa handdukar konstruerades från 40-talet fram till 70-talet och var militära konstruktioner som användes av marinen för ubåtsskjutning i Alcudiabukten.

En illustration av stadens respekt för sin historia är att en av dessa handdukar nu ligger precis i centrum mitt på en gata och bilarna måste gränsa till den för att cirkulera.

Dessutom resulterade den växande turismen i Can Picafort i ett allt bättre turistutbud på alla nivåer: gastronomi, affärer, havsaktiviteter, strandklubbar i Ses Casetes des Capellans.

Det är dock värt att besöka dess stränder och alla aktiviteter på stränderna. En av de bästa är Son Bauló-stranden, som ligger mellan Can Picafort och Son Serra de Marina där det inte finns någon på stranden under augustimånaden. Men om du föredrar trånga stränder är ditt bästa val Muro-stranden, strax norr om Can Picafort.

Nära Can Picafort ligger Son Serra de Marina, denna stad har inte växt som Can Picafort, men dess befolkning växer på sommaren på grund av att mallorkanerna har placerat sin andra bostad där. Son Serra de Marina har 3 stränder och har blivit en pilgrimsplats för surfare.

För årtionden sedan var Can Picaforts stränder helt jungfruliga, fulla av buskar. De senaste åren har kommunfullmäktige gjort det möjligt för området att ge bättre tillgång till turister och visa en mild och bekväm sida av stränderna.

Turism i Can Picafort

I dessa dagar finns det en familjeturism, eftersom Can Picafort är borta från storstadskoncentrationer och det är omgivet av natur.

Ett av turisternas växande krav är att hyra en båt i Can Picafort. Alcudiabukten, och speciellt Can Picafort, erbjuder alla de möjligheter som havsälskare söker: vackra landskap, hav, söta städer och det viktigaste, kristallklara vattnet.

Som ett bevis på det har Can Picafort Nautical-klubb ökat antalet båtplatser från 80 till 450 de senaste åren.

Den medelålders turisten med medel/hög köpkraft har ökat antalet hyrda båtar i Alcudiabukten. Några av de experimenterade seglarna gillar att hyra båtar med licens för att tillsammans med sin familj njuta av Alcudiabukten vid havet.

Men det erbjudande som de unga turisterna gillar mest är båtuthyrning utan licens, som ger dem frihet fantastiska upplevelser utan att behöva ha båtlicens.

Att navigera i Alcudiabukten är något som turisten bör uppleva minst en gång i livet. Chansen att besöka platser som är svåra att komma åt till fots, njuta av bergslinjen Tramuntana och bergslinjen Levante samtidigt eller ta ett bad vid en solnedgång är vår bästa rekommendation att göra i Can Picafort.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar