Carcassonne – Perfekt för en båtsemester till Frankrike

När du funderar på den perfekta platsen att ta en kanalsemester i Frankrike, kan den gamla muromgärdade staden Carcassonne säkert vara nära toppen av listan.

Denna stad, som är populär bland dem som åker på kanalbåtssemester på grund av sitt idealiska läge bredvid Canal du Midi, är full av kultur och fantastisk arkitektur, med delar av den gamla staden som utsetts till UNESCO:s världsarvslista. Carcassonne finns i regionen Languedoc-Roussillon i Frankrike, i södra delen av landet.

Att använda en av midi-kanalens båtuthyrningsfirmor i detta område är perfekt för att se Frankrike från ett annat perspektiv och kan hjälpa dig att verkligen koppla av på en semester till landet. Istället för att förhandla fram främmande vägar bakom känslan av en främmande hyrbil, varför inte ta en midikanalsemester och låta de vackraste delarna av landsbygden flyta förbi?

Och den muromgärdade staden Carcassonne är verkligen en fantastisk plats att se på en kanalbåtsresa. Den antika delen av området är en arkitektonisk pärla, med cirka tre kilometer av stadens murar, 52 torn och ett enormt fort. I den gamla delen av staden finns också ett brett utbud av hantverksbutiker som är perfekta för att plocka upp en souvenir eller två för att påminna dig om din resa till Frankrike.

Drygt 100 personer bor i den antika delen av staden och ett besök här kan ibland kännas som att ta ett steg tillbaka in i ett annat sekel.

Fortområdet är kopplat till resten av Carcassonne av Pont Vieux, som går över floden Aude. I andra delar av staden finns det mycket att se och göra, inklusive det tidigare hemmet för den berömda poeten Joe Bousquet. Memorial House är hem för permanenta utställningar som visar ordsmedens författarskap såväl som verk av hans samtida i den franska konst- och poesiscenen.

Konstfantaster kanske också vill bege sig till stadens Museum of Fine Arts, som ståtar med fantastiska konstverk som sträcker sig över tre århundraden. Båda dessa attraktioner är gratis att komma in och så det finns verkligen ingen anledning att inte besöka dem på en kanalbåtsemester till Frankrike.

När du är i staden, se till att bege dig till St Nazarius-basilikan. Denna kyrka är hundratals år gammal och rymmer några verkligt vackra målade glasfönster, som är en fantastisk syn i den franska solen. Inne i kyrkan finns också biskop Guihem Razouls av Radulphes grav. Hans sista viloplats är omgiven av 12 intrikat snidade statyer samt en dold skulptur som föreställer en leende ängel.

Kyrkan har också några intressanta friser som är värda att titta på. På en kanalbåtsemester till Frankrike är Canal du Midi definitivt den bästa vattenvägen att bege sig ner för, eftersom dess långa längd och läge gör den idealisk för att utforska några av de bästa delarna av landet.

Kanalen rinner hela vägen från staden Toulouse till hamnstaden Sete, i södra delen av landet. Vattenvägen är cirka 150 mil lång och längs hela dess längd finns fascinerande städer och byar samt antika broar och andra sevärdheter. Utsikten över den franska landsbygden som ges till dem som seglar en kanalbåt nerför kanalen är oöverträffad och en avkopplande seglingssemester är ett utmärkt sätt att få se så mycket av landet som möjligt.

Vilken typ av kanalbåt du än behöver på en båtsemester till Frankrike så kommer du säkert att kunna hitta den. Oavsett om du planerar att ta en avkopplande flodkryssning med din partner, eller om du behöver en större båt som kan ta emot barn eller fler än två personer, finns det gott om alternativ.

Att hyra en kanalbåt för att utforska Frankrike ger dig chansen att skräddarsy en paus efter dina behov och kan också ge dig total flexibilitet att spendera så lite eller så mycket tid på varje plats som du vill. Och du kommer säkerligen vilja tillbringa några bra dagar med att utforska den gamla muromgärdade staden Carcassonne, som verkligen är en syn att skåda.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar