Coral Gables Fastigheter – Den vackra staden

Staden Coral Gables ligger i Miami-Dade County i Florida, sydväst om Miami. Famously kallas också helt enkelt ”The Gables” och är mest känd för att vara hem till University of Miami. Den ligger på 25 43′ 42″ N, 80 16′ 16″ W och har en yta på mer än 96 km ². Enligt en färsk uppskattning har staden en befolkning på mer än 42 000. Det genomsnittliga priset på ett hem är cirka 900 000 dollar. Över 60 % av invånarna fick en kandidatexamen eller högre. Den genomsnittliga hushållsinkomsten är cirka 75 000 dollar. Den genomsnittliga hemåldern är 49 år.

Stadens historia är relativt ny jämfört med andra städer i USA. Den utvecklades av George Merrick någonstans på 1920-talet. Trots en relativt ny historia är Coral Gables ett av de första klassiska planerade samhällena med trekantade boulevarder, slingrande vägar och arkitektur som mestadels är medelhavsstil. Byggherren formulerade en kortfattad planering för staden så mycket att han skröt om att ingen verksamhet var för långt borta för någon att nå. Coral Gables kallas även ”The City Beautiful” och ligger mycket nära Miamis internationella flygplats och hamnen i Miami. Staden är kanske mest hyllad för att vara hem för ett stort antal högkvalitativa restauranger som Norman’s och Christy’s och återförsäljare kända internationellt.

The Gables har också några stora sevärdheter, bland annat de mest kända är Coral Way natursköna bilfärd, Montgomery Botanical Center, University of Miami och Venetian Pool. The Coral Way är inget annat än State Road 972, där skönheten ligger i banyanträden som kantar vägen. Montgomery Botanical Center är en ideell botanisk trädgård som samlar frön av vilda växter från världen över, men som främst fokuserar på cykader och palmer. Den fungerar som en forskningsanläggning och är inte öppen för allmänhetens besök. University of Miami råkar vara ett stort centrum för utbildning för Coral Gables och de omgivande områdena. Det grundades 1925 och är ackrediterat till Southern Association of Colleges and Schools. Bland alla intressanta platser i Coral Gables är en av de mest unika den venetianska poolen som ser komplett ut med en bro i venetiansk stil och klassiska förtöjningsstolpar. Biltmore Hotel, Stadshusbyggnaden, De Soto-fontänen och Miracle Mile är också ett måste.

Coral Gables fastigheter är en mycket önskvärd adress eftersom det är en av de mest prestigefyllda städerna i södra Florida. Några exklusiva samhällen i Coral Gables inkluderar Coral Bay, Gables by the Sea, Coral Estates och Granada Place. Fastigheten här är lyxig och elegant. För närvarande finns över 500 bostäder tillgängliga för försäljning från 400 000 dollar till över 10 000 000 dollar. Det finns över 300 lägenheter till salu från 200 000 dollar till över 2 500 000 dollar. För närvarande är fastighetsmarknaden i Coral Gables väldigt långsam och det finns många chanser att hitta ett vackert hem till ett utmärkt pris. Coral Gables Real Estate kommer att förbättras igen till 2009. Nu är det dags att köpa ett hem i Coral Gables.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar