De olika typerna av vattenskotrar

Vattenskoter är vanligtvis utformade för att föraren ska kunna sitta eller stå på. Vissa är designade för en person, men kan bära två; och nu tillverkas de i modeller för tre och fyra personer att åka på. De har blivit mer populära de senaste åren.

Originalmodellerna var vattenskotrar, designade för en person. Nu är de ett medel för underhållning och vattentransport som kan rymma hela familjen.

De har allmänt kallats WaveRunners, Jet skis och SeaDoos, som är faktiska modeller av Yamaha, Kawasaki och Bombardier. Men ungefär som att jacuzzin var en term som användes för varje badtunna som tillverkades tills det förtydligades som ett varumärke, fanns det en viss förvirring tidigare.

De har ingen yttre propeller och är ganska lätta att använda och prisvärda. De större modellerna kan till och med dra en skidåkare eller tub bakom sig. De får bra bensinkörning, vilket gör dem mer överkomliga än en båt att köra. De har en kill-switch och kommer vanligtvis att cirkla runt föraren när de väl har ramlat av.

Medan de en gång var utrustade med tvåtaktsmotorer använder majoriteten av de nyare modellerna nu en renare brinnande fyrtaktsmotor. Det finns fortfarande vissa frågor angående säkerheten för vattenskotrar, eftersom olyckor och dödsfall har ökat med den växande populariteten, och många stater kräver nu att en förare är 14 år för att åka ensam.

Det andra negativa med vattenskotern är normalt relaterat till några av de våghalsiga och slarviga förarna som hoppar i kölvattnet av större båtar, skär över framför större vattenskoter på ett farligt avstånd och kör för fort för vattenförhållandena, till exempel vågor , hinder eller strömmar.

För det mesta följer majoriteten av åkarna reglerna och åker dem säkert och på rätt avstånd från andra, större vattenskotrar. Det rekommenderas att ryttare bär flytvästar och neoprendräkter för de säkraste driftsförhållandena.

De populäraste märkena är Bombardiers Sea Doo, Yamahas Wave Runner och Kawasakis Jet Ski. Alla dessa har liknande egenskaper och är toppsäljare.

Den största vattenskotern är Sea Doo LRV-modellen, som är 13 fot lång och 5 fot bred med 180 liters lagringsutrymme och den största bränsletanken som finns på 25 liter. Den har tillräckligt med kraft för att dra en skidåkare med tre åkare. Bombardiers Sea Doo har 50,3 % av den amerikanska marknaden för vattenskotrar av sit-down-typ.

Flera tillverkare som Polaris och Arctic Cat har tagit sig ur marknaden för vattenskotrar, vilket lämnar färre konkurrenter, och bara de starkaste finns kvar. Bombardier, Yamaha och Kawasaki har fortfarande en stark försäljning i de mest populära enheterna, och konsumenterna är fortfarande förälskade i vattenskotrar för nöje och transport.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar