Dyka i! 6 fantastiska vattenaktiviteter som är ett måste att prova

Vattensporter är mer än roliga och njuts av människor över hela världen. För första gången blev vattensporter en del av OS-turneringen 1869. Vattensporter är inte bara roliga utan är ganska bra för hälsan också. Dessa vattensporter inkluderar simning, paddleboard, snorkling, kajakpaddling, dykning, surfing, vattenpolo, vindsurfing och paddleboardyoga.

Enligt många forskare hjälper vattensporter också till att förbättra humöret. De kan omedelbart få dig att må bättre och kan hjälpa dig att bli av med fysisk, såväl som känslomässig stress. De kan bygga upp din styrka och entusiasm i ditt liv, vilket gör dig till en mer aktiv del av samhället. Här har vi sex fantastiska vattenaktiviteter som är ett måste att prova.

Wakeboardåkning

Av så många vattensporter är wakeboarding ett av de mest spirande vattenäventyren. Det är ganska likt vattenskidåkning där ryttaren åker på en enda bräda, bogserad bakom en båt så att man kan glida genom vattnet. Det är lättare att utföra jämfört med andra vattensporter, som kräver mer fokus på balans. Det är en av de nyaste vattensporterna, som sakta uppmärksammas av äventyrare som besöker olika delar av världen för att ägna sig åt vattenäventyrsaktiviteter. Människor börjar föredra wakeboard framför vattenskidor eftersom det kräver mindre fart och fokus på balans; dock krävs mer vind vid wakeboard jämfört med andra vattenaktiviteter.

Knä boarding

Ett av de första stegen innan du beger dig till hårt slående vattensport, Kneeboarding är ett perfekt alternativ för nybörjare och de som vill gräva djupare i vattenäventyr. Utfört med hjälp av en knäbräda kräver det mindre fokus på balans än vattenskidor och är ändå väldigt roligt.

Kajakpaddling

Mer av en lugn, utforskande sport, kajakpaddling är den perfekta vattensportaktiviteten för dem som vill tillbringa eftermiddagen med att paddla längs mangrove, bakvatten och minivikar. Om vädret tillåter kan det vara bland de roligaste vattensporterna under monsunsäsongen. Ta dig tid att planera en ordentlig kajaktur när vädret passar.

Segling på en yacht

En annan fantastisk upplevelse är att ta en tur på en yacht där du kan bevittna havets skönhet och koppla av och koppla av i havets fridfulla omgivningar, och du kommer säkert att samla några magiska ögonblick i ditt liv. Det finns flera alternativ för att kryssa på havet medan du njuter av aktiviteter som att sola, fiska, snooza, äta och äta, och naturligtvis, romantik. Men om du är intresserad av att åka på en kort flodbåtskryssning, besök Mandovi River för att få ett av de bästa alternativen för flodkryssning.

Paddla ombordstigning

Förväxla inte denna vattensport med en enkel surfbräda. Paddleboarding kan se ut som det enklaste att göra vid första anblicken, men i verkligheten är det en av de svåraste vattenäventyrsaktiviteterna och kräver mycket kraft att utföra, särskilt eftersom du behöver stå upp med bara en paddel i handen medan paddla kanot. Denna aktivitet är det senaste tillskottet till listan över de mest spännande vattensporterna i världen, som snabbt växer i popularitet. Sporten startades av Thomas Edward Blake i början av 1930-talet. För att njuta av paddleboarding behöver man vara i stående position eller stå på knä för att paddla och röra sig framåt i vattnet och bibehålla balansen under hela åkturen.

White River Rafting i Goa

Letar du efter forsränning? Jo, Goa Tourism Development Corporation (GTDC) introducerade nyligen forsränning i Goa vid Mhadei-floden, i en liten by som heter Ustem i Valpoi, Sattari. GTDC startade denna underbara sport i samarbete med ett företag som heter Southern River Adventures and Water Sports Pvt. Ltd. Människor som älskar äventyrssporter kommer att hitta denna plats inte mindre än himlen, eftersom den är omgiven av vackra träd och växtvegetation. Utländska resenärer älskar denna plats och besöker den i stort antal varje år.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar