Dykning: 5 saker att förvänta sig på ditt dykaventyr

Dykning är en fantastisk fritidsaktivitet som har varit en favorit bland äventyrssökande utomhus i flera år. Men många tycker att det är en kinkig aktivitet med all utrustning och träning; det är det om du jämför det med ditt vanliga äventyr att hoppa från klippor eller gå ombord på ett flygplan för en naturskön helgflyg. Utrustningen och utbildningen som dykare går igenom är förberedelser för den mest givande undervattensupplevelsen i hela livet. Ta till exempel lufttanken, säkert skulle en deltagare behöva bli bekant med hur man använder och använder den, men om all denna inlärning innebär att du kan tillbringa en timme med att andas 40 fot under vattnet medan du simmar i vördnad över det fantastiska skådespelet som omger dig, då tycker du inte att det är värt krånglet? När du förbereder dig och börjar boka det dykäventyret, här är 5 saker till som du kan förvänta dig av den här aktiviteten.

1. Förberedelse för dyket

Det är här alla dina frågor som ger upphov till din ångest eller spänningar tas upp. I den inledande genomgången paras dykare ihop, dykledare och kompisar utses, ansvar tilldelas och förklaras och säkerhetsföreskrifter diskuteras. Platsdetaljer som terräng, djup, tidvatten, sikt och utgångs- och infartspunkter kommer också att granskas under genomgången. Väder kommer också att ingå i samtalet med instruktioner om det skulle finnas behov av att använda en alternativ dykplats. Fler ämnen som också är bortsett från föredraget inkluderar procedurer för kompisandning, dekompressionsstopp och emboli. Förvänta dig överflöd av information och gör ditt bästa för att absorbera så mycket du kan, varje enskild kunskap är avgörande för din dykningsframgång. Du måste också fylla i ett medicinskt formulär vid genomgången som anger eventuella medicinska tillstånd som kan påverka din dykupplevelse negativt.

2. Bekantskap med utrustning

Du kommer att genomgå utrustningsinformation och lära dig hur du använder dykutrustning på rätt sätt. All utrustning är kategoriserad som sådan: skyddande, grundläggande, säkerhet, andning och tillbehör (dvs. markeringsboj, kompass och ficklampa). Du och din utsedda dykkompis kommer att lära dig hur man ansvarsfullt håller koll på varandras utrustning före och under dyket. Du lär dig också de olika typerna av dräkter och redskap som hjälper dig att anpassa dig till olika typer av vattentemperatur. Att förbereda sig är att lära sig hur och när man ska fästa varje utrustning som blir full utrustning vid dykning. Din instruktör ska tala om för dig när, var, vad och hur, när det kommer till kittningsproceduren.

3. Poolsessioner

Dykning är en spännande sport som kräver strikt efterlevnad av standardprocedurer. Efter en grundlig genomgång är det nu dags att tillämpa dina nyförvärvade färdigheter. Du kommer att klä upp dig, komplett med din tank för att få känslan av att vara i din dykutrustning. Allt kan tyckas vara tungt och skrymmande till en början, men vänta tills du kommer i vattnet, allt kommer att vara otroligt viktlöst. Du kommer att lära dig hur du använder din utrustning och hur du effektivt andas med hjälp av tryckluft.

4. Övning ger färdighet

Du kanske inte utövar dykfärdigheter perfekt och detta förväntas. De flesta förstagångsdykare tycker att flytkontroll är svårast av alla dykuppgifter. Det är en färdighet som måste tränas för att bli fulländad. Dina dykguider och instruktörer kommer noggrant att övervaka deltagarna och i alla händelser som du känner dig obekväm under dyket av någon anledning, kommer de att stå i beredskap för att ge dig hjälp och stöd. Nyckeln till all dykaktivitet är att hålla sig lugn och informera din instruktör eller dykkompis om eventuella problem.

5. Dyklogg och Debrief

Du förväntas logga ditt dyk. Detaljer som hur du kände för det, vad du observerade, vad som gick rätt eller fel och vilken del du trodde att du kämpade med. Från dessa dykloggar kommer din dykinstruktör sedan att genomföra en genomgång så att eleverna kan lära sig av varandras erfarenheter och se till att problem efter dyket åtgärdas på lämpligt sätt.

Dykning är en organiserad och detaljerad aktivitet som gör säkerheten prioriterad. Som alla nya aktiviteter behöver du veta och lära dig hur den utförs, och med dykning så fort du lär dig repen och behärskar skickligheten kommer de efterföljande dyken att vara fullproppade med spänning och nya upptäckter.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar