Dykning det bästa av Belize barriärrev

Belize är en demokratisk karibisk nation som är ungefär hälften så stor som Schweiz utrustad med varma vänliga engelsktalande människor, det längsta barriärrevet på västra halvklotet med underbara möjligheter till snorkling och dykning, regnskogar skyddade som reservat och parker, och fler Maya-tempel och ruiner än du kan räkna. Det finns fantastisk dykning, snorkling och snuba i de inre kajerna, barriärrevet och Glovers Reef Atoll.

Byn Placencia, i södra Belize, ligger i den södra änden av Placencia-halvön och är känd som den cay du kan köra till. Över 1000 vänliga människor har turen att bo här och njuta av en 16 mil lång strand, resor till våra kajor, barriärrevet och Glover’s Reef Atoll, och med en lagun som lockar till utforskning med kajak och flodbåt.

Belize har länge varit ett populärt dykdestination, på grund av barriärrevet och det berömda blå hålet. När Belize har vuxit i popularitet har utveckling skett i norra delen av landet, men Placencia är fortfarande avslappnad och med ett autentiskt samhälle som erbjuder högsta servicestandard. Det finns små lokalt drivna pensionat man kan bo i, eller lyxvillor som smälter in i miljö och landskap. Det lokala samhället är vänligt och alltid redo att tjäna och dela sin kultur och sitt arv med turister och besökare. När du bor i Placencia kommer du att känna dig som en del av samhället och ha tillgång till det bästa dykning Belize har att erbjuda. Några av de mest orörda revsystemen finns i södra Belize, och Gladden Spit, den världsberömda valhajens matningsplats, ligger bara en kort båttur bort, och dagsutflykter till det berömda Blue Hole kan köras utanför Placencia, så kom och upptäck den bästa dykningen och ett autentiskt samhälle i Placencia med det verkliga Belize, både under och ovanför vattnet.

Över fyrtio procent av Belize är skyddat som olika typer av reservat. Om du tittar på en karta över Belize kommer du att se att de flesta av dessa ligger i söder och om du tittar på platserna för Maya-ruinerna så finns de flesta av dessa också i söder.

Belize barriärrevssystem är det näst största barriärrevet i världen, efter Australiens stora barriärrev, och är det största barriärrevet på västra halvklotet. Barriärrevet i Belize sträcker sig över 320 kilometer och är också omgivet av över 450 holmar och öar, som lokalt kallas cays. Belize har en av de lägsta befolkningstätheterna i Centralamerika, och cirka 40 % av den är skyddad som parker. På grund av bristen på utveckling på strandlinjen och avståndet mellan revet från fastlandet, är korallerna och vattenlivet några av de mest mångsidiga och rikligaste i Karibien.

Även om de norra delarna av Belize, som Ambergris Cay och Cay Caulker, har sett kommersiell utveckling och massturism, har de södra delarna av Belize behållit sin autentiska charm och utvecklat en turistinfrastruktur på ett hållbart sätt, som erbjuder tjänster och boende från budget till högsta lyxstandard.

Den lilla halvönsbyn Placencia, är idealiskt belägen i söder för att vara närmast de hälsosammaste och mest livfulla delarna av Belize barriärrev. Från Placencia har dykare och snorklare korta båtturer till UNESCO:s världsarvslista Glovers Reef, och den berömda lekplatsen och valhajens matningsplats Gladden Spit. I samarbete med nordliga dykoperatörer på Ambergris Cay har vi också dykpaket som inkluderar besök på Belize Blue Hole.

Dykningen på Placencia-reven är några av de bästa i Belize, och vi har en mängd olika dyk- och snorklingspaket tillgängliga.

Klimatet i Belize är subtropiskt med en medeltemperatur på cirka 80 grader Fahrenheit. Under den kallaste delen av året, december till mars, är genomsnittliga lägsta temperaturer cirka 65 grader med toppar på cirka 85. Från juni till oktober är genomsnittliga lägsta temperaturer i storleksordningen 75 grader med toppar cirka 90. Regn kommer vanligtvis i korta skurar på natten men Northers kan komma under december till mars och kan medföra flera dagar av åskväder.

Belize drabbas ibland av orkaner – 5% av orkanerna som registrerats i Atlanten nådde Belize sedan 1886. Atlantorkaner har i allmänhet sitt ursprung utanför Afrikas kust, på ungefär samma latitud som Belize. De spårar västerut ett tag och beger sig sedan av nordväst. Historiskt sett inträffar de flesta orkaner mellan augusti och oktober i Belize.

Continental, American Airlines och TACA flyger till Belize från USA. Maya Island air erbjuder flyg från Cancun till Belize City. Inom Belize har Tropic Air och Maya Island Air vardera flera flygningar om dagen mellan Belize City och Placencia. Buss är också ett alternativ för budgetresenärer. Om du vill ha mer personlig rörlighet kan du hyra en bil i Belize City eller i Placencia. Placencia erbjuder även uthyrning av golfbilar.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar