Dykning i Mauritius

Mauritius – Detta tropiska paradis i Indiska oceanen. ”En droppe i havet” Är bara en prick mitt i Indiska oceanen. Mauritius har en välutvecklad infrastruktur och turistindustri. Det tar emot besökande turister från hela världen i lyxhotell, lägenheter och bungalower. Förutom de vackra långa vita stränderna och de kristallklara tropiska lagunerna är dykning en av turistattraktionerna.

De utmärkta havsförhållandena och vackra korallreven gör Mauritius till en perfekt plats att lära sig dyka.

Så både nybörjare och certifierade dykare kan vara säkra på att ha säkra njutbara dyk under dessa perfekta förhållanden. Speciellt på den nordöstra kusten, där lagunerna och havet är skyddade från passadvindarna, är området Grand Bay och Trou aux Biches värd för det bästa tropiska fisklivet och korallreven. Vanligtvis är alla båtdyk till dykplatser utanför barriärreven. Detta beror på att barriärreven löper nästan helt runt ön med pauser eller pass i revet genom vilka båtar kan passera för att komma ut i öppet hav. Lagunerna innanför barriärreven är grunda och inte lämpliga för dykning. Platserna i kristallklart vatten utanför barriärrevet är mycket specifikt placerade och lättillgängliga med båt. För att få ut det bästa av din dykupplevelse i Mauritius är det tillrådligt att dyka med ett av de ackrediterade dykcenterna som tar dig till alla de bästa platserna och försäkrar dig om att du har en säker bekväm dykupplevelse på Mauritius.

Turismmyndigheten i Mauritius kontrollerar alla registrerade dykcenter och utfärdar licenser till båtskepparna och dykoperatörerna som uppfyller kraven. Alla internationellt erkända dykcertifikat accepteras och Mauritius har blivit en träningsplats för nybörjare på grund av de extremt enkla dykförhållandena.

Till skillnad från reven på Seychellerna och Maledivernas öar har korallreven inte blekts eller påverkats av uppvärmningen av havet. Det kristallklara vattnet, överflöd av fiskliv och färgglada rev ger magnifika bakgrunder för undervattensfotografering och filmning. I områdena Trou aux Biches och Grand bay har konstgjorda rev skapats genom att vrak sjunkit på specifika ställen. Dessa vrak, vanligtvis gamla japanska fisketrålare, har ett överflöd av fisk- och korallliv som skapar spännande dykplatser och intressanta bakgrunder för undervattensfoto och film. Det finns inga riktiga väggdyk på Mauritius. I de flesta områden sluttar havsbottnen och blir gradvis djupare när du rör dig bort från barriärreven. Därför har de flesta dykplatser en botten på ett rimligt djup vilket gör dykning för nybörjare och erfarna dykare säkrare och mindre stressande. Det finns dock små droppar som avsatser på några av platserna som skapar en mycket intressant gigantisk stenstruktur som är värd för ett större fiskliv, gorgoniska fläktkoraller, några mjuka koraller och på vissa ställen svart korall.

Runt om på Mauritius är verkligen en mycket säker och intressant plats för en dyksemester. Det finns något för alla.

Letar du efter kvalitets dyksemester på en ”paradisö”, kom Dykning i Mauritius.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar