Dykning in i Andaman- och Nicobaröarna

EN ÖVERSIKT ÖVER ANDAMANS

Andaman Island är en av de vackraste destinationerna i Indien. Visste du ens att den här ön fortfarande är ett unionsområde och inte en stat? Tja, det finns bara en handfull unionens territorier i Indien. Ön ligger på ett avstånd av cirka 1400 – 1500 kilometer från Chennai och Kolkata. Andamanöarnas skärgård består också av totalt 572 öar, varav endast 72 är bebodda av folk vila alla faller under Indian Navy eller Andaman Forest Department.

VARFÖR DYKNING I ANDAMANS

Öns skönhet är spännande och är det med rätta. Med så många unika saker på Andamanöarna blir det ibland svårt att förklara alla områden. Idag kommer vi bara att hålla oss till Scuba Diving. Det marina livet i Andamanerna upphetsar resenärer från hela världen. Människor från USA, Storbritannien, Europa och Israel besöker denna destination regelbundet. Denna aktivitet i Andaman är en unik upplevelse och bör göras minst en gång i livet.

Vart ska man nu åka för dykning i Andamanerna? Min rekommendation är att antingen prova det på North Bay Island, en liten pittoresk ö mycket nära huvudstaden Port Blair. Visste du att ön North Bay är samma ö som syns på baksidan av en 20 Rupee-sedel, eller på Havelock Island, en himmel för alla resenärer som besöker Andaman- och Nicobaröarna. Även om grundkurserna har samma spänning både i North Bay och Havelock Island, är Havelock Island bättre för PADI/SSI-kurser på förhand.

SAKER ATT VETA NÄR DU DYKAR PÅ ANDAMANÖAR

Även om det nu finns en trend på öarna där alla erbjuder dykning, men min rekommendation är att göra en verifieringskontroll av dykföretaget innan du går under vattnet med en viss byrå:

* Kontrollera hur trovärdigt dykinstitutet är. Se till att dykcentret är erkänt av välrenommerade organisationer som PADI/SSI. Dessa föreningar kontrollerar regelbundet kvaliteten på institutet.

* Kontrollera även om institutet är erkänt av Andaman- och Nicobaröarnas regering.

* Fråga efter hur många dykinstruktörer enheten har.

* Kontrollera om du får rätt utrustning innan dykningen börjar.

* Kontrollera om rätt mängd syre finns i din tank.

* Se till att utbildningen som ges är bra och att du är nöjd med den grundläggande utbildningen som ges innan dykningen börjar om du inte är nöjd med träningsprogrammet så kan du sluta fortsätta din kurs.

Även om dessa punkter kanske låter skrämmande, är det mycket användbart för någon som ska dyka för första gången på Andaman Island. Kostnaden för dykning i Andaman varierar från 4000 till 40000 rupier. Allt beror på typen av dykning i Andaman. kurs du väljer.

Andaman-skärgården är ett bra resmål för att utforska undervattensrevet, och jag tror säkert att upplevelsen här kommer att bli ett långvarigt minne.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar