Dykning På Caymanöarna

Caymanöarna erbjuder några av de bästa väggdykningarna i Karibien om inte världen. Öarna ligger i Centrala Karibien söder om Kuba och väster om Jamaica. Caymanerna består av tre öar, Grand Cayman, Little Cayman och Cayman Brac. Öarna är resultatet av en tektonisk plåtkollision och är de exponerade topparna på en bergskedja under vattnet.

Caymanklimatet är i genomsnitt 85-105°F (29-39°C) under sommaren och sjunker till en lägsta temperatur på 70°F (19°C) under vintern. Vattentemperaturerna är i genomsnitt 20°C på vintern och 20°C under sommaren. Dyksäsongen är maj till september, men som med de flesta tropiska platser kan bra dykning hittas under andra tider av år.

Dykare från hela världen åker ner till de tre öarna för att dyka, och öarna gör ingen besviken. Caymanöarna är kända för en djup havsgrav som närmar sig mycket nära stranden på flera platser. Den här diken är det som ger Cayman-dykning dess exceptionella synlighet, men ännu bättre gör det att Caymans är det bästa stället för väggdykning i Karibien.

Om du har pratat med dykare som har dykt Cayman kommer de alltid att nämna StingRay City på Grand Cayman. Sting Ray City är ett särskilt grunt dyk på bara 12 fot. (4m) men det är också en av de mest intressanta eftersom sting rays sveper runt dig på jakt efter mat som din guide matar dem. Sting Ray city är förmodligen ett av de mer kända dyken som har varit med på många resor och dykshower och tidningar.

Caymanöarna är konsekvent rankade som en av de säkraste platserna att dyka i världen. Cayman Islands Watersports Operators Association (CIWOA) tillsammans med Department of Environment säkerställer att dykprocedurer och regler är på plats och följs. Mer än 200 permanenta förtöjningsbojar byts ut på årsbasis vilket möjliggör korallregenerering och ger mycket besökta dykplatser en paus från dykare, båtar och den resulterande påverkan på miljön.

Caymanöarna bör definitivt läggas upp på din dyklista. Du kommer inte bli besviken.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar