Dykning Teneriffa – Dykning på Teneriffa, Kanarieöarna

Om du planerar en dyksemester till Teneriffa, när du vågar dig under vågorna kan du bli positivt överraskad. De imponerande undervattensklippformationerna rika på både växt- och djurliv gör ön Teneriffa till ett idealiskt och allt populärare dykdestination. På grund av Kanarieöarnas vulkaniska historia ger djupet på vattnet runt kusten dykare möjlighet att utforska havet och dess marina liv med eller utan behov av en båttur, vilket gör det idealiskt för nybörjare såväl som de mer erfaren.

När du dyker på Teneriffa kan du förvänta dig att se ett överflöd av havsbor inklusive stingrockor, muränor, trumpetfiskar, bläckfisk och sköldpaddor, samt grottor bebodda av papegojfiskar, barracudor och jättesippor. Om att utforska vrak är din passion kan Condesitas skeppsvrak hittas i Stingray City. Denna dykplats nås med en kort båttur där du möter trumpetfiskar och muränor som har gjort kabinen och maskinrummet till sitt hem.

För något lite annorlunda kanske du vill ta en titt på ”the high mac”-grävaren i Sueno Azul eller skulle du vilja handmata stora stingrockor, örnrockor och änglahajar så är Los Gigantes precis platsen för ett lugnt dyk under stadens höga klippor. Med temperaturer året runt på mellan 20 grader på vintern och 30 grader på sommaren erbjuder Teneriffa ett idealiskt klimat för dykare och ett utmärkt val som vinterdykningsdestination. Det finns ett brett utbud av dykskolor med erfarna instruktörer över hela ön och en toppmodern dekompressionskammare på universitetssjukhuset i händelse av nödsituationer.

Ett omfattande urval av bilder som visar potentiella besökare vad de kan förvänta sig att se när de dyker på Teneriffa finns på gallerisidorna, en av öns äldsta etablerade PADI dykcenter

Teneriffa är den största av Kanarieöarna med temperaturer på mellan 18 – 30 grader, det underbara Teneriffa vädret ger det perfekta klimatet för semesterfirare eller för människor som funderar på att bo eller arbeta i solen.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar