Dykplatser på Magdalenaöarna

Det finns stora äventyr på strategiska dykplatser runt öarna. Är du intresserad av att dyka och snorkla några av de finaste och relativt orörda reven norr om Florida? Eller varför inte testa att simma med sälen?

Vad sägs om att kolla in havsgrottor under havet? Eller kanske du är mer intresserad av fartyg, från träskonare och galjoner som sjönk under 1500-talet, till järnångfartyg från sent 1800-tal till tidigt 1900-tals vrak?

Så ta med dig våt- eller torrdräkt, tankar och utrustning eller hyr nödvändig utrustning här från specialiserade dykföretag. Vi har flera att välja mellan, var och en med sina egna specialiserade synpunkter.

Reven

Det finns undervattensrev runt Magdalensöarna som kryllar av havsliv.

Det gamla Harryrevet finns vid bojen utanför East Point och erbjuder ett stort utbud av marin fauna. Strömmarna är varierande och kommer mestadels från öster. Revbojen ligger 1 km sydost från Pointen. Det är möjligt att höra valsång i detta område.

Columbine Shoals ligger 2 km söder om Grand-Entry och parallellt med stranden i cirka 3 km.

Eglis Rock har mycket marint djurliv. Det ligger på södra sidan av House Harbor mellan Damase Cove och bojen Y12. Strömmarna är variabla.

Pärlrevet ligger 6,5 km nordost om La Cormorandière-klipporna, nära bojen Y16. Det erbjuder en bra koncentration av marint liv.

Grottorna

Erosionen av Magdalen har också orsakat ett stort antal havsgrottor runt hennes klippor och uddar.

Det finns grottor mellan Big Cape och Black Cape, på Grindstone Island.

Det finns grottor som ligger på västra sidan av Grosse-Isle nära Dauphin-klipporna cirka 3 km utanför kusten. En dyklampa rekommenderas och strömmarna är varierande. Resterna av vrak kan också ses.

Molluskgrävning

Det är möjligt att gräva quahog ca 1 km på norra sidan av Shag Island.

Sälen

Har du någonsin funderat på att simma med Kanadas grönlandssäl, grå och hoods?

Brion Island Seal Rocks är en perfekt plats att simma med sälen.

Skeppsvraken

Öarna har varit kända som kyrkogården i viken, för fartyg under de senaste 400 åren. Mer än 500 fartyg från hela världen har registrerats som vrak här och det är lika många igen som inte registrerats. Varför? Stanna upp och fundera på det. Pirater och romlöpare skulle väl inte vara registrerade hos försäkringsbolaget Lloyd’s of London? Men det finns många andra oförsäkrade och försäkrade fartyg som gick ner under stormarna genom århundradena, ibland flera skeppsvrak samtidigt. Olika tider kunde överlevande från ett fartyg berätta om ett annat fartyg i nöd, men det kom aldrig i land, så det finns inga uppgifter om det förutom vetskapen om att det var där. Till exempel försvann Flash en dag, precis efter att ha lämnat öarna. Det finns inga uppgifter om att hon förstört men ordet är att hon var piratkopierad och slängd, hennes last stulen. De flesta av dessa fortfarande existerande vrak ligger på land, under strandsanden, men det finns fortfarande några som har blivit intressanta tillflyktsorter för havslivet.

Simcoe, Ännu har ångfartyget inte hittats. Den bör ligga på södra sidan av Île d’Entrée på cirka 5-6 km. Båtvraket den 7 december 1917. Forskning måste göras. Observera att den ligger längs färjeöverfartens rutt

SS Tigressnära Cormorandière-klippan direkt offshore från grottan, ligger resterna av ett gammalt ångfartyg som tros vara SS Tigressen som förliste 1874.

Elektro, Vraket av Electro ligger söder om Île de Grande-Entrée på cirka 8 km. Det är en kolbåt av trä som sjönk 1934. Vraket är märkt Wk(1934) på ​​marina kartor. Strömmarna är variabler. Det rekommenderas att gå en trevlig och lugn dag.

Petrel, Vraket av Petrel ligger nära den västra punkten av Grande-Entrée på södra sidan av den nordöstra änden av Dune du Sud (Södra Dune). Vraket är synligt från ytan är vraket av El Amigo (ett systerskepp till Jacques Cousteaus Calypso). Det kan endast nås med båt. Området besöks till stor del av fiskare och surfare, en dykflagga rekommenderas.

SS Loradore sjönk den 13 augusti 1955. Vraket är 61 m långt och ligger på sydvästra sidan av de stora Birds Rocks, som i sig ligger 25 km nordost om Magdalena Islands. Strömmarna är varierande och från öppet hav. En stor båt behövs för att dyka i området.

Chelatros, sjönk den 3 november 1941 på norra sidan av Brion Island i Big Cove. Propellern är strax nedanför Cape Clair. Strömmarna är varierande och en stor båt är nödvändig.

Resterna av många vrak, från mitten av 1800-talet till början av 1900-talet, kan hittas på den sydvästra sidan av Cape Noddy, vid Brion Island. )

Många vrak kan hittas längs Dune du Nord, nära Pointe-aux-Loups. På östra sidan, resterna av SS Nettleworth som sjönk 1910, ligger nu på 24—30 fots djup. På västra sidan, pannan bland andra rester av SS Belon (150 fot lång) kan hittas.

ön Korfutillhörande den sene Aristoteles Onasis, vrak 1963. Rester av skrovet vilar på västra stranden.

Mellan kajen och Gull Island ligger ruinerna av ett gammalt ångfartyg, förliste omkring 1920-talet.

De Berwindlea vraket på nordöstra sidan av DeadMan’s Island den 23 oktober 1935. Resterna av det 2960 ton tunga skeppet kan fortfarande ses.

Slutsats

Ovan är bara några av de många dykplatserna på och runt Magdalensöarna som är mycket intressanta för dem som är tillräckligt äventyrliga för att ta sig an våra vatten. Som alltid är det nödvändigt att vara försiktig hela tiden eftersom strömmar och tidvatten kan vara förrädiska på vissa ställen.

Citat:

När du går längs livets fairway måste du lukta på rosorna, för du får bara spela en runda. Ben Hogan

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar