En karibisk stadga till den fredliga Peter Island

Om du letar efter en karibisk charter till en ö som har en brygga för kryssningsfartyg som lossar hundratals passagerare, snabbmatsrestauranger och t-shirtbutiker, tv eller till och med en struktur som reser sig högre än masten på en segelbåt, kommer du inte att hitta det på Peter Island. Istället, som ligger 4 mil söder om Tortola, tvärs över Sir Frances Drake Channel, hittar du ett stycke paradis omgivet av Atlanten, Karibiska havet, Drake’s Channel, 6 hisnande vikar och 20 avskilda vikar. Med sina 1 800 tunnland är detta den femte största av de cirka 60 öar, cays och exponerade rev som utgör Brittiska Jungfruöarna. Även om ön är hem för den superexklusiva, ultralyxiga Peter Island Resort och Yacht Harbor (detta innebär att kryssare uppmanas att anpassa sin klädsel för att passa hotellets ton), är resten av ön privat och till stor del outvecklad. En karibisk charterresa till denna ö erbjuder natursköna promenader till privata stränder, dramatisk utsikt över avlägsna öar, fantastisk snorkling och dykning och fridfull avskildhet i några otroligt pittoreska ankarplatser.

Ankarplatserna

Little Harbour är den västligaste ankarplatsen. Det är en väl skyddad övernattningsplats med bra hållplats över sandbotten. Även under högsäsong finns det vanligtvis mindre än ett dussin yachter här. Det finns ingen restaurang i land, så om du är på en karibisk charter, planera din proviantering för att laga mat ombord.

Great Harbour är stor, avskild och otroligt vacker, men den är väldigt djup. Därför, för att använda den som en ankarplats, måste du dra nytta av de få förtöjningsbollar som finns i Buttonwood Bay på den västra änden av Great Harbour. En gång var restaurangen Callaloo at the Beach som ägdes av Prospect Reef hem, den har öppnat igen som Oceans Seven Beach Club. Maten är utmärkt till både lunch och middag. Varannan lördag bjuds det på gristek och skaldjursbuffé med levande musik och dans. Det finns vattenstudsmattor och kajaker att hyra, eller bara njut av att slappa på stranden i en av deras schäslonger.

Sprat Bay, populär bland seglare från hela världen (med förtöjningsbollar, is, vatten, bränsle och duschar) är ingången till Peter Island Resort-anläggningarna. Du hittar också en dykbutik med full service här. Jämfört med de flesta karibiska charterresor är det dyrt att förtöja här. Räkna med att betala $65.00 per natt i motsats till $20.00-$25.00 per natt i resten av BVI. Väl i land finns det många promenader att ta, men se till att ta den korta vandringen över till toppen av kullen till den östra sidan av hamnen för en fantastisk utsikt över kanalen och Dead Chest Island.

Deadman’s Bay är den östligaste ankarplatsen på Peter Island. På grund av ökningen är det bäst som en vacker dagstopp endast. Den gräsbevuxna botten av Deadman’s Bay kan göra det svårt att sätta ett ankare, men det ger bra snorkling över sjögräsbäddarna. Håll utkik efter gröna havssköldpaddor. Den milslånga vita halvmånestranden kantad av havsdruvor och kokospalmer har klassats som en av världens tio mest romantiska stränder. Den västra änden av stranden är endast avsedd för hotellets gäster, så håll dig bakom raden av bojar som anger badplatsen. Deadman’s Beach Bar and Grill ligger mitt på stranden. Det är ett populärt ställe med god mat. BBQs hålls ofta med dans på stranden. Ett ståltrumband spelar varje söndag med en västindisk brunch. På måndag är det västindisk natt med Moko Jumbee-dansare på styltor.

Det finns två utmärkta ankarplatser på baksidan (södra stranden) av Peter Island givet de rätta havs- och vindförhållandena. White Bay är uppkallad efter sin långa, gnistrande sandstrand. Snorklare kommer att hitta småmuniga grymtningar, en liten variation av bläckfisk och en och annan tarpon på det långa grunda revet. Key Bay väster om Key Point är en liten ankarplats med plats för endast ett fåtal båtar. Eftersom den är öppen för de rådande vindarna är den fri från insekter. Snorklingen är utmärkt.

Dykplatserna

Peter Island har 30 dykplatser inom en 20 minuters båtresa, inklusive Black Tip Reef, Rhone Anchor, dykvraket Fearless och Truck Reef (en samling undervattensbilar och lastbilar). Några av de mer spektakulära platserna är:

Shark Point är en avancerad dykplats bildad av Peter Island Bluffs överhäng. Längs de strömsvepta steniga åsarna kan du förvänta dig att se stim av fjärilsfiskar, hästögda jack och hajar.

Dyk ner och kolla in ”undervattensbaren” på den gamla Willie T. Denna baltiska skonare är den ursprungliga flytande baren och restaurangen.

Morotstim består av steniga avsatser som liknar undervattenstågvagnar vid en stationsperrong. Denna öppna vattenformation har fått sitt namn från de fina grenarna av den skyddade svarta korallen som finns här och som ser ut som spetsiga morotstoppar.

Närliggande Dead Chest Island, en obebodd nationalpark, har 3 dykplatser nås genom att ta en jolletur över från Deadman’s Bay:

Målade väggar: Detta är ett grunt dyk utanför den södra punkten av Dead Chest. Här kommer dykare att njuta av kalejdoskopet av färger som skapats av koraller av koppar och neonljusa svampar på väggarna i fyra långa kanjoner. Det är kanske den mest fotogeniska dykplatsen i BVI.

Coral Gardens: Detta är en bra plats för nybörjare och snorklare. Den har fått sitt namn från de många massiva huvuden av hjärn-, stjärn- och arkkoraller som liknar en vattenträdgård.

Dead Chest West: Dykare kommer att upptäcka korallvalv, grottor, skålar och labyrinter.

Om lugnande havsvatten som återspeglar oändliga nyanser av turkos och mil efter mil av förföriska, ofta avskilda ankarplatser och stränder låter som den perfekta definitionen av lugn, då är en karibisk charterresa till Peter Island något för dig. Klättra ombord och låt dina bekymmer bara smälta bort i ett hav av lugn.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar