Farorna med att använda en bastudräkt – fakta eller fiktion?

Den största osanningen som någonsin berättats

I åratal har vi alla hört alla extrema varningar som har upprepats om och om igen om hur svettning i en bastudräkt kan orsaka dödsfall, svettning kommer att orsaka uttorkning av kroppen, sannolikt orsakar hjärtinfarkt, ökar risken för svimmar, och är överlag inte hälsosamt! Rädd för att svettas? Var inte! Frågan du måste ställa dig själv är: Är detta fakta eller fiktion?

Problemet med den här typen av varningar är att vi som ”tänkande” människor aldrig riktigt tagit oss tid att stanna upp och ”tänka” till att fråga de så kallade experterna, VARFÖR? Varför är det farligt att svettas i en bastudräkt? Visst har vi hört all samma löpande information upprepad om och om igen, men har du någonsin brytt dig om att undersöka effekterna av att svettas själv? Min vilda gissning är, förmodligen inte! För som de flesta brukar du gå med majoriteten. Det är den där mänskliga naturen med oss ​​alla, där vi vill och behöver passa in i ”i skaran” för att vi vill bli accepterade. När allt kommer omkring om någon läkare eller ”expert” säger till dig något som ”svettning är dåligt för din hälsa” så tror du det. Men kom ihåg detta, vad är den allmänna varningen om läkare och experter? Att alltid få en andra och tredje åsikt eller hur? Höger!

Hälsofördelarna med att svettas

Enligt Dr.Jacquline Krohn (2000) ”Våra kroppar är som svampar, absorberar de kemikalier som vi utsätts för. Mycket av den giftiga brygden elimineras genom huden med svett. Faktum är att svett ofta har en högre koncentration av spårämnen som t.ex. nickel, kadmium och kvicksilver än vad urin gör.”

Vad du inte har hört är att de flesta svettas när de tränar eller anstränger sig och denna typ av svettning är både naturlig och hälsosam (Mayo Foundation for Medical Education and Research 2009).

Orsaken till svettning härrör från din kropps temperaturregleringssystem, särskilt dina svettkörtlar. Din hud har två typer av svettkörtlar: ekkrina körtlar och apokrina körtlar. Ekkrina körtlar förekommer över större delen av din kropp och öppnar sig direkt mot hudens yta. Apokrina körtlar täcker också större delen av din kropp och utvecklas i områden som är rikliga i hårsäckar, såsom på din hårbotten, armhålor och ljumskar (Mayo Foundation for Medical Education and Research 2009).

När din kroppstemperatur stiger, stimulerar ditt autonoma nervsystem de ekkrina körtlarna att utsöndra vätska på ytan av din hud, där det kyler din kropp när den avdunstar. Denna vätska (svett) består huvudsakligen av vatten och salt (natriumklorid) och innehåller spårmängder av andra elektrolyter; ämnen som hjälper till att reglera vätskebalansen i din kropp – såväl som ämnen som urea (en kvävehaltig förening som finns i urinen som produceras genom proteinnedbrytning eller gifter). Källa: Mayo Foundation for Medical Education and Research 2009.

APOKRINA KÖRTLAR UTSKRIFT UT EN FET SVETT DIREKT I KÖRTELENS TUBULI! NÄR DU KROPPEN ÄR UNDER STRESS SOM ATT TÄNNING, TRUST TUBULIRNAS VÄGG OCH SVETTEN TILL YTAN PÅ DIN HUD DÄR BAKTERIER BÖRJAR bryta ner den. OFTA ÄR DET BAKTERIELL NEDBRYTNING AV APOKRIN SVETT SOM ORSAKAR EN LUKT. Källa: Mayo Foundation for Medical Education and Research 2009.

Vad betyder allt detta? OM DU SVETTER GÅR DU NÄR I VIKT!

Myten avslöjad!

Så om svettning är så naturligt och hälsosamt för dig, varför avråder alla alltid från att svettas i en bastudräkt?

För att vissa människor kan missbruka en fantastisk modern uppfinning som bastukostymen och försöka gå ner i vikt på en dag genom att bära en bastudräkt för länge. Erkänn det, du känner några galna människor som tror att de kan ta på sig en bastudräkt i 24 timmar och svettas bort tio år av dåliga matvanor! Det här är den farliga delen med bastudräkter, okunniga människor har också pengar att köpa dem också; tyvärr finns det ingen lag mot en idiot att köpa en bastukostym.

Brist på grundläggande intelligens och oförmåga att använda sunt förnuft är den största riskfaktorn, inte bastudräkten i sig.

Stor fråga: Hur vet jag när jag är uttorkad om jag inte är läkare?

Enkelt svar: Behöver du en läkare som berättar för dig när du är törstig? NEJ. Din kropp har ett naturligt larm som låter dig veta när du är uttorkad: DU BLIR TÖRSTIG! När du känner dig törstig, drick vatten eller en sportdryck. Genom att dricka vatten och eller sportdrycker förebygger du uttorkning. Kom ihåg att det rekommenderas att du dricker upp till 8-8 oz glas vatten om dagen för god hälsa.

BASTUDÄKTER ÄR PERFEKT SÄKRA NÄR DE ANVÄNDS MED RIKTIGT

Bastudräkter är bra för att svettas ut gifter från kroppen och för att gå ner i vikt, och inte bara vattenvikt. Bastudräkter är i grunden utformade för att duplicera samma effekter som du skulle få av att sitta i en bastu på spaet.

Fördelarna med bastudräkten är att den är bekväm, du behöver inte sitta en timme i en ångande bastu och avslöja alla dina personliga affärer med någon ful kille eller excentrisk tjej som glömt att raka sig eller som luktar ruttna fötter , usch! Erkänn; det finns absolut ingen avskildhet i en offentlig bastu.

I en personlig bastudräkt får du faktiskt röra på dig och göra roliga saker som att gå med hunden, städa ditt hus, springa runt kvarteret, läsa en bok medan du går på löpbandet, åka skridskor, dansa, fönstershoppa i den lokala gallerian och listan över roliga aktiviteter fortsätter! I slutet av din aktivitet i din bastudräkt får du skörda frukterna av att se hur mycket smuts, fett, salt, gifter och vikt du har utsöndrat medan du njuter! Den enda nackdelen med bastukostymer är att de ser ut som soppåsar eftersom de är gjorda av billig plast som brukar slita och slita efter några användningar. Förhoppningsvis kommer någon att göra en bastudräkt som ser halvbra ut en dag. Men under tiden duger vilken bastukostym som helst på marknaden.

Hur coolt är inte det? Viktminskning kan faktiskt vara kul!

Du har hört talesättet, ”Det finns inget som att svettas!”

Sunt förnuft:

Bastudräkten är precis som vilken annan tränings- eller gymutrustning som helst, använd den med försiktighet och överdriv det inte! Om du vet att du har vissa hälsoproblem eller fysiska begränsningar, rådgör först med din läkare. Om du inte har hälsoproblem eller begränsningar, rådgör med din läkare. Om det är 115F grader ute skulle du naturligtvis inte ta på dig en bastudräkt och jogga, det vore bara dumt! Återigen, använd ditt sunda förnuft! Om din läkare säger att det är okej att träna, så borde det vara okej att träna i en bastudräkt. Det låter logiskt, eller hur?

När allt kommer omkring vill du accelerera och dra nytta av kroppens naturliga fettförbränningsprocess, även känd som: SVETTA!

FÅR BASTUDRÄKTER BARA DIG ATT GÅ I VATTEN VIKT??

Många människor som kallar sig experter kommer att berätta att träna i en bastudräkt bara kommer att få dig att gå ner i vattenvikt; att när du rehydrerar din kropp genom att dricka vatten och sportdrycker kommer all vikt att komma tillbaka.

INTE SANT! LÄRA AV DENNA LÖGN!

SÄTT PÅ DINA TÄNKKEPSAR!

Det är här jag vill att du ska börja använda din egen hjärna för att bearbeta information. Jag kommer att ge dig fördelen av tvivel och ber dig att använda ditt eget sunda förnuft, kritiskt tänkande och förmåga att tänka logiskt för ett ögonblick.

Går du till gymmet och tränar svettas du rejält, du går ner i vikt, du dricker vatten och sportdrycker för att återfukta och sedan går du hem eller ut med vänner och äter en trevlig vettig middag.

Betyder det att alla resultat från ditt träningspass är ogiltiga? NEJ.

Betyder det att eftersom du drack vatten som är NOLL KALORIER att du har plockat upp de fem kilo fett du tappat? NEJ!

Har din läkare någonsin sagt till dig att när du väl börjar på ett träningsprogram att du inte får dricka vatten eller äta mat eftersom du bara kommer att gå upp i vikt igen? NEJ!

De säger åt dig att äta hälsosamt, dricka mycket vatten och att hålla dig aktiv!

Är det meningen att du ska svälta och dö av törst för att du tränar och är hälsomedveten?

Självklart inte!

Saker du måste komma ihåg

EN BASTUDÄKT FÅR DIG INTE GÅ UPP I VIKT

DU SKA ÅTERHYDRERA DIN KROPP HELA TIDEN!

VATTEN ÄR LIKA NOLL KALORIER!

VATTEN ÄR INTE SAMMANSAT AV FETT!

VATTEN SPOLARAR UT FETT och TOXINER UR KROPPEN!

När någon berättar samma gamla lögn för dig om hur du bara går ner i vattenvikt med en bastudräkt, ger jag dig tillåtelse att ignorera dem! De ljuger för dig!

De 2 kg fett du förbrände genom att träna i bastu kommer inte tillbaka efter att du har druckit vatten!

Mat är det som får dig att gå upp i vikt eftersom den har fett och andra näringsämnen som genererar energi. Energin från maten du äter är det som ger dig styrka att röra dig för att bränna fettkalorierna – om du inte tränar och svettas rejält använder du inte maten för energi och därför bränner du inte fett!

När du tränar kroppen i en bastudräkt sätter du fart på din ämnesomsättning och du bränner fettkalorier, inte vatten!

Låter det vettigt???

KOM IHÅG DET HÄR

De flesta människor svettas när de tränar eller anstränger sig och denna typ av svettning är både naturlig och hälsosam (Mayo Foundation for Medical Education and Research 2009).

  • BASTUDÄKTER ÄR PERFEKT säkra när de används med försiktighet!
  • Bastudräkter är bra för att svettas ut gifter från kroppen och för att gå ner i vikt, och inte bara vattenvikt
  • En bastudräkt hjälper dig att bränna fett genom att värma upp kroppen och påskynda din ämnesomsättning!
  • Fettförlust kommer att vara permanent om du är konsekvent med din träningsrutin med en bastudräkt

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar