Favignana, en förtrollande ö på Sicilien

En kort översikt

Om du planerar att besöka Sicilien kan du verkligen inte missa denna ö, som har det mest förtrollande havet i hela regionen. Favignana är den största ön i Egadiska skärgården, som också består av Levanzo, Marettimo och inloppen Maraone och Formica. Själva ön är 19sm. men det är ett sällsynt naturparadis som njuter av kristallklart vatten och soligt väder större delen av året. Det ligger på västra Sicilien, 14 km från Trapanikusten. Det kan nås med bärplansbåt på 20 minuter eller med färja på en timme och alla medel avgår från hamnen i Trapani, så det är ganska lätt att nå och besöka.

Varför Favignana?

De flesta som besöker Sicilien vet knappt att det finns så mycket mer att se, och bara några steg från deras plats. Utan tvekan är Favignana bland dessa missade platser och kanske är det också därför massturismen inte har nått den här ön fullt ut än, och bevarar detta lilla paradis.

Favignana har över 30 stränder, vikar och vikar, alla gratis för simning. Var och en är unik och de möter alla smaker: från steniga stränder till sand- eller klapperstensstränder, alltid med kristallklart vatten med underbara färger. Nästan alla stränder är lämpliga för barn. En av de mest typiska sakerna att göra här är att ta en av de många båtutflykterna och besöka öns stränder medan du tar ett mycket suggestivt dopp i det blå. Du kanske också vill ta en tur till Marettimo och Levanzo med lunch ombord som serveras av fiskarna.

Staden är liten men ändå bekväm och njuter av direkt syn på ett berg och på havet. Det finns flera restauranger där du kommer att kunna smaka på typisk siciliansk mat samt alla tonfisk- och svärdfiskbaserade rätter som ön är känd för i hela Italien.

Att hitta boende i Favignana är ganska enkelt. Ön uppfyller nuförtiden alla turistbehov och många hotell och fritidshus finns att välja på. De flesta av dem ligger bara några meter från havet, och njuter av direkt syn och låter dig nå stranden på några minuter. Andra kan finnas i staden, men som du kanske föreställer dig ligger havet bara några steg bort och det finns flera uthyrningstjänster där du kan få en cykel eller motorcykel.

Hotell i Favignana sträcker sig från tvåstjärniga till fyrastjärniga hotell och några av dem är till och med nästan unika i världen, som de som byggts under havsytan i gamla tufstensbrott med trädgårdar och fruktträdgårdar.

Sist men inte minst

Slutligen är det värt att nämna Favignana för dess historia inom tonfiskfisket och för det marina skyddade området som är det mest utbredda i Europa. Flera havsarter lever i en skyddad livsmiljö här, vilket belönar besökaren med oväntade möten med små fiskar bara några meter bort medan du simmar. Detta gör ön till en perfekt plats för snorkling och dykning och på grund av sin position i Medelhavet och Sicilien finns det även flera arkeologiska fynd och antika fartyg under havet som kan besökas med någon av undervattensutflykterna.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar