Fiji – Södra Stilla havet lockar

När vi tänker på en drömmande ö-semester kommer södra Stilla havet ofta att tänka på. En av områdets mest idylliska platser är Fiji, en destination som har allt. Underbara stränder, utsökt mat, spännande nattliv, historiska platser, camping och vattensporter står redo. Dessutom erbjuder Fiji boende från 5 stjärnor till blygsamt och rent, vilket gör en semester överkomlig för nästan alla. Pricken över i:et som gör Fiji till en semesterort i världsklass är de vänliga och utåtriktade människorna, som välkomnar alla med en entusiastisk ”bula”, vilket betyder hälsa.

Fiji består faktiskt av mer än 330 öar och är vägskälet för resor i södra Stilla havet. Öarna bildar en skärgård i en upp och nervänd hästskokonfiguration runt det grunda Korohavet. Två av öarna, Viti Levu och Vanua Levu, står för 87 % av Fijis befolkning på nästan 850 000. Huvudstaden är Suva, som ligger i Viti Levu. Flyg landar på Nadi International Airport, och det blomstrande Nadi-området, med sitt stora utbud av resorter, fungerar som bas för många som vill besöka andra Fijiöar.

Yasawa Islands, en rad öar med karga berg och gnistrande vit sand i nordvästra Fiji, är en oas av orörd skönhet och kända för att ha de bästa stränderna i världen. Stränderna inkluderar Champagne Beach, Lovers Beach, Paradise Beach och Valawalu Beach. Viti Levu är också känd för sina utmärkta stränder i områden som Sunshine Coast på nordöstra sidan, Coral Coast i sydost och Pacific Harbor i södra änden. Yasawaöarna och Viti Levu innehåller också ett stort utbud av boende av alla slag.

Besökare kan kombinera stränder och sightseeing när de går och strandhoppar på de vackra Yasawa-öarna, en 2-timmars båtresa från Nadi. Vissa av öarna är obeboeliga men har små resorter eller strandbungalower designade för budgetresenären.

Fijis bättre landattraktioner finns på ön Viti Levu. The Arts Village är en by vid sjön där det gamla Fiji kommer till liv. Det kan utforskas till fots eller med båt och innehåller det högsta traditionella templet i Fiji och bures, som är billigt byggda fijianska hus byggda av lokala material inklusive löv, vass och bambu. Arts Village är full av butiker och restauranger. En annan populär attraktion är Coral Coast Railway i Sigatoka på Viti Levus sydöstra kant. Äventyrets landskap varierar från en naturskön kustlinje till en tjock grön skog till de underjordiska Muka-grottorna. Guidad av Mr. Coconuts tar resan 90 minuter.

Adrenalin Fiji på Denarau Island i Nadi-området är en förstklassig leverantör av många aktiviteter, inklusive luftballong, parasailing, kajakpaddling, vattenskidor, snorkling och flugfiske. För golfare är Denarau Golf Club, även om den är dyr, av mästerskapskaliber, med en 72-par bana, driving range, två träningsputtinggreener, en golf- och tennisproshop samt clinics och lektioner. Slutligen har Fiji ingen brist på organiserade aktiviteter, som Nadi Tivua Island Cruise, Nadi Dinner Cruise and Cultural Show, och Suva Heldags Sightseeing Tour.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar