Finsk fatbastu – perfekt tillflyktsort vid dagens slut!

I dagens snabba livsstil behöver vi alla en för att hantera stress, spänningar och känslomässigt välbefinnande i vardagen. Finsk fatbastu ger en perfekt tillflyktsort – en tillflyktsort. Bastu har varit en del av Finlands historia och levnadssätt i över tusen år. Finland anses vara bastuns ursprungsland, med bastu som är väl förankrad i Finlands historia och livsstil. Det finns många fördelar med bastu och värmebad. Finsk bastu kommer att ge den perfekta lugna oasen vid dagens slut. Den varma inträngande värmen i en bastu, i kombination med den mjuka heta ångan som skapas av vattenstänk på klipporna, ger det ultimata sättet att hantera stress, lindra ömma muskler och skapa ett lugnt och tillfredsställt sinnestillstånd. Njuta av bastuns värme, lägga till vatten på de heta klipporna; lugnande ånga forsar över våra ryggar. Den upphetsande känslan av en bastuupplevelse följt av ett dopp är ren lycka – något de flesta bastuentusiaster ser fram emot vardagen i sitt liv. Finsk bastu följt av ett kallvattendopp är en upplevelse som rankas högt upp i några av livets största nöjen.

Den finska bastuns temperatur
Temperaturen i den finska bastun bör vara en sådan där användaren svettas när han sitter eller ligger på bastubänken och känner sig bekväm. Det finns ingen rätt eller fel bastutemperatur då alla har olika känsla av vad som passar honom/henne bäst, med hänsyn till många faktorer. Om bastutemperaturen är hög kommer kroppen inte att svettas lätt, även om du försöker göra den torra luften fuktigare genom att kasta vatten på stenarna. Med en låg temperatur känns bastun inte torr eftersom du kan använda mycket mer vatten för att fukta luften. Badgäster tål att stanna längre i bastun och det känns mycket bekvämare och behagligare!

Fatbastu
Barrel bastur är kända över hela världen för hantverk och stil. Den har designats och byggts för att skapa en speciell bastuupplevelse. Den tilltalande formen är både snygg och funktionell, vilket ger maximalt användbart utrymme samtidigt som man minimerar överflödiga oanvändbara ytor. Ju mindre utrymme för luft, desto snabbare värms din bastu upp. Barrel bastur ger en traditionell och autentisk bastuupplevelse som låter bastun nå höga temperaturer medan du kopplar av på de mjuka träbänkarna. Kan förses med elvärmare eller traditionell vedeldad värmare för en mer naturlig och behaglig upplevelse.

Städning av den finska bastun
Rengör bastun varje månad för att ta bort kroppsoljor och tvålskum från väggar och bänkar för att förhindra bakterietillväxt och missfärgning vid normal användning. Blekmedel och vattenlösningar är acceptabla, men basturenare rekommenderas för att behålla träets utseende och doft. Lämna dörren öppen minst en tum efter varje användning medan bastun svalnar. Detta kommer att förhindra att träet spricker och koppar sig. Det låter också bastun andas när den inte används, vilket bevarar dess fräscha trädoft ytterligare.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar