Fregate Island Seychellerna – Restoring the Environment

Seychellerna har en sällsynt och unik plats i mångfaldens värld, med inhemska växter, fåglar och varelser som inte finns någon annanstans på jorden. Det är inte konstigt att de tidigaste upptäckarna trodde att de hade hittat Edens lustgård. Nackdelen med upptäckten av de vackra granitiska öarna i denna skärgård var introduktionen av växter och skadedjur från omvärlden. Från de första upptäcktsresandena på 1600-talet fram till idag har mänsklighetens kumulativa inverkan på öarna inneburit att känsliga ekosystem lidit.

Återställer Paradiset

För tio år sedan insåg en framåtsträvande investerare faran med att förlora sällsynta och vackra endemiska fåglar, och en plan föddes. Varför inte köpa Frégate Island Seychellerna och återlämna den till naturlig skönhet och förundran? Med det var hjulen i rörelse för att ta bort monokulturjordbruk, övervägande kokospalmer och kanel, och ersätta dem med inhemska växter, och därigenom återskapa den rätta miljön för Seychellernas djurliv.

Dessa ansträngningar ger resultat i reala termer, med fåglar som Seychellerna Skata Robin som sakta men säkert återvänder från randen av utrotning. För tio år sedan levde bara 22 individer i naturen, alla på Frégate Island. Idag, tack vare bevarandeinsatserna, har antalet ökat till över 200 fåglar med kolonier etablerade på närliggande Seychellerna. Frégate Island är hem för 87 av dessa en gång kritiskt hotade fåglar.

Liknande framgångar firas, med ökningar av populationerna av Seychellerna Whiteye-fåglar, Aldabra jättesköldpaddor och Seychellerna sköldpaddor. Faktum är att Frégate Island-bevarandeprojektet har varit så framgångsrikt att dess praxis sätts igång på andra Seychellerna också.

Återställande av kropp och själ

En av de viktigaste källorna till medel för fortsatta bevarandeinsatser tillhandahålls av gäster på Frégate Island Private resort. Frégate Island Private erbjuder 16 luftkonditionerade villor med all den lyx du kan förvänta dig, inklusive en privat pool, en jacuzzi och veranda, inomhus- och utomhusduschar och rymliga vardagsrum. Butlerservice tillhandahålls för att tillgodose gästernas alla behov. Naturligtvis kommer allt detta med den extra lockelsen att föra gästerna närmare det naturliga underverk som är Seychellerna.

Gästerna uppmuntras att dra nytta av naturvandringar med den bofasta ekologen, för att hjälpa till med omvårdnadsarbetet för baby Aldabra-sköldpaddor och att lära sig om det ömtåliga ekosystem som finns vid sidan av den miljövänliga mänskliga bostaden.

Maten är ekologisk och närodlad, villorna är nästan koldioxidneutrala i ett pågående försök att lämna mindre fotavtryck, och det mesta av färskvattnet tillhandahålls genom ett system för uppsamling av regnvatten.

Njut av de orörda stränderna, stjärnblicka och ät middag på en speciell plattform med en bosatt astronom, ta en härlig spabehandling eller sitt och se vågorna rulla upp på en vit sandstrand inramad av granit huggen av vinden och vattnet. Detta är en plats som kommer att återställa din kropp och själ, såväl som din tro på naturen för att övervinna odds och blomstra.

Utmärkt för par och familjer

Den unika och avlägsna skönheten i Frégate Island Private gör det till den perfekta romantiska tillflyktsorten för två, med oändliga möjligheter till uteservering, promenader längs stranden och utforska öns naturliga underverk. Barn kommer att frossa i vatten- och poolaktiviteter och lära sig om de märkliga och underbara jättealdabrasköldpaddorna. Frégate Island Private erbjuder ett Castaway Kids Clubhouse med fantastiska aktiviteter för att säkerställa att de underhålls och övervakas ordentligt.

Kommer dit

Flyg från Storbritannien till Seychellerna landar i Victoria på ön Mahé, den största av skärgården. Från Victoria ligger Frégate Island Private en kort 20 minuters helikoptertur bort. Specialiserade researrangörer som Seychelles Elite erbjuder paket året runt inklusive flygresor tur och retur, tillgång till flygplatsloungen, boende på denna all inclusive eko-resort och hotelltransfer.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar