Funktionerna hos islådor är lika olika som deras former och storlekar

Att hålla maten i optimalt skick för att konsumera är uppenbarligen en viktig roll för den ödmjuka islådan, vilket utan tvekan gör den till en av de mer värdefulla föremålen som du kan inkludera när du tar med familjen för dagen eller går iväg på en campingexpedition. Men hur är det med mer olika användningsområden, potentiellt lika mycket värdefulla? Bortsett, naturligtvis, från mannen som gjorde om sin Esky till ett fordon och fick böter för att ha kört sin Esky under påverkan av stark dryck? Ett TV-program nyligen beskrev det unika livräddande arbetet på en avdelning som arbetar från Floridas Miami Dade Fire Department.

Med titeln ”Venom One”, avslöjade detta program det livräddande arbete som utförs av den enda plats i hela USA där det bredaste urvalet av anti-gift förvarades på en enda plats. Frekventa ramar från programmet avslöjade att flaskor med anti-gift togs bort direkt från kylskåpet och omedelbart staplades prydligt i en öppen kylbox varje gång ett samtal om hjälp kom in. Kylboxen såg till att varje dyrbar flaska med anti-gift bibehölls kl. en lämplig sval temperatur under transport. Om det inte gör tekniken för att hålla en islåda sval ovärderlig, vad gör då?

Det finns speciellt formade kylare, designade längre än vissa andra former så att längden på en fisk som en lax kan rymmas och hålla den fräsch tills fiskaren kommer hem. Andra kylboxar är idealiska behållare för att hålla levande bete fräscht i och, naturligtvis, för fiskaren som är ute på vattnet i många timmar åt gången, kommer en islåda att hålla mat och dryck uppfriskande svalt. Naturligtvis, för fiskaren som slarvigt kantrar sin båt, är kylboxar idealiska flytanordningar som förlänger deras liv tillräckligt länge för att tillåta räddning. För att hålla sig till vattentemat, säkerställer flytegenskaperna hos islådor att de utgör utmärkta stötfångare som säkras mot sidan av en båt eller landningsbrygga för att minska påverkan, samt att de är förankrade på plats som en tillfällig boj.

Kylare har utvecklats under åren sedan de först introducerades. Numera tillverkas de oftast i högdensitetsplast, eller av ett yttre skal av glasfiber och ett inre skal av plast. Vanligtvis är detta inre skal vitt – för det första för att reflektera tillbaka in i islådan all utströmmande kall luft och för det andra för att den vita insidan ger ett mer rent utseende och är mer av en lämplig färg för livsmedelsgodkänd plast. Isoleringen uppnås från ett skikt av hårt skum som vanligtvis injiceras under högt tryck mellan det yttre och inre skalet för att säkerställa att skummet fyller alla urtag, vilket förhindrar att varm luft kommer in och kall luft kommer ut.

De bästa islådorna har en packning mellan det djupt isolerade locket och skarven på lådan, vilket ger en tättslutande tätning som förhindrar att kall luft från kylboxen kommer ut. Den effektiva designen av dessa moderna kylboxar har även ytterligare funktioner som bärhandtag eller hjul för enklare manövrering, och spännen av rostfritt stål eller en låsanordning inuti handtagen som förhindrar att islådan oavsiktligt springer upp vid sämsta möjliga tidpunkter. Kylare finns i så många storlekar och former att många hem äger olika kylboxar för att fylla olika funktioner. Kylboxar har blivit så värdefulla saker nuförtiden att få hushåll skulle välja att vara utan minst en.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar