Grand River Uthyrning av kanot och kajak – vem väljer du?

Kanot- och kajakuthyrning på Grand River erbjuder ett stort utbud av tjänster. Idag lockar paddling på Grand River vattendelare över 30 000 människor om året. Detta flodsystem är södra Ontarios största vattendelare med 300 kilometer paddling. En person kan göra en 2-3 timmars dagstur eller en veckas resa… allt beror på tidsfönstret. Floden är öppen från april till november och erbjuder några av de bästa kanotupplevelserna en timme väster om Toronto.

Grand Rivers största attraktion är möjligheten att köra en timme från Toronto och ha en dags vildmarksupplevelse… och ändå vara i din egen säng på natten. Eller om du letar efter äventyr på helgen över natten… är det lätt att fylla två dagars paddling på denna flod.

Att hyra en båt för att utforska Grand River är ett utmärkt alternativ eftersom dagshyrpriserna är billiga. Alla företag på Grand River använder ABS-båtar av plast som är mångsidiga, säkra och nästan oförstörbara. Folk kan hyra per resa, vilket innebär att du betalar ett fast pris för att paddla en specifik rutt på egen hand. Eller hyr en kanot/kajak per timme eller hyr per dag om du gör en flerdagarstur.

Hyrorna för ”resan” fungerar på följande sätt… kunden parkerar sitt fordon vid utgångspunkten för resan och skjutsar sedan uppströms för att paddla tillbaka till sitt fordon. År 2007 kostar en tre timmars kanottur cirka 60 USD per kanot för två personer med all utrustning medföljd, plus uppströms skyttelturen. Extra personer i kanoten kostar ytterligare $5-$10 vardera beroende på om det är barn eller vuxen. Individuella kajaker kan hyras för cirka $45-$49 per person med all utrustning och pendelresa inkluderad. En viktig terminologi som används av utrustningsföretag för en båtdagsuthyrning kallas en ”självguidad resa”. En självguidad resa är där du paddlar rutten utan guide… och är det billigaste sättet att gå.

Det finns sex utrustningsföretag som erbjuder paddlingsturer i dalen och alla har hemsidor. Tre av utrustningsföretagen är specialiserade på självguidade kanot- och kajakturer. De övriga tre företagen är specialiserade på guidade kajak-, kanot- eller forsränningsturer. De tre företagen som erbjuder självguidade kanot-/kajakturer är:

”Heritage River Canoe and Kayak” fungerar från Cambridge till nedanför Brantford vid Grand River. De hyr ett stort utbud av kajaker & kanoter. De har flodkajaker, havskajaker och tandemkajaker. De har 14-16ft kanoter som är extra robusta för att stödja människor över 250 pund viktklassen. Heritage River erbjuder också självstyrda paddlar på den fridfulla Oxbow-delen av Grand River. Detta kanotuthyrningsföretag erbjuder snabbhet och utmärkt kundservice. (heritageriver.com)

”Canoeing the Grand”, som fungerar från West Montrose/Kitchener/Paris delar av Grand. De hyr kajaker och kanoter… och erbjuder 15 fot kanoter som är extra robusta för att stödja människor över 250 pund viktklassen. De erbjuder en bra kundservice och är de enda som hyr kanot på den norra delen av Grand River. (canoeingthegrand.com)

Ett annat företag som erbjuder uthyrning är ”Grand Experiences” i Paris. Detta företag är beläget på Grand River nedanför Parisdammen. De verkar från Cambridge till Brantford och erbjuder en mängd olika kanoter och kajaker att hyra. (grand-experiences.com)

Det finns fyra viktiga saker att tänka på när du gör en självguidad resa… vädret, paddlingsavståndet, båtens viktkapacitet och paddlingsnivån.

Vädret är först och främst att tänka på. Alla utrustningsföretag accepterar avbokning på grund av dåligt väder. Om du är osäker på vädret, kontrollera alltid med outfittern innan du anländer. Vädret hemma kanske inte är vädret på floden. När du ringer outfittern för en väderuppdatering, berätta för dem din skicklighetsnivå… var ärlig så att de kan ge bästa möjliga riskbedömning för en säker paddel på floden.

Fastna inte på att paddla maximalt avstånd för maximal dollar. Detta tankesätt är ett stort misstag. Långa timmar på floden kombinerat med användning av olika muskler… bristande styrförmåga… en strålande sol eller en oväntad motvind skapar utmattning. Många ”dollar för avstånd”-kunder finner sig krypa ur sin båt ivriga att känna ratten för sin hemresa. Om du är oerfaren eller ny på floden… välj alltid den kortare resan för att njuta av dagen.

Kom ihåg att fråga om båtuthyrningens viktkapacitet och längd. Om du väger över 250 kg är det bra att låta de självstyrda outfitterna veta din storlek. De flesta hyrkanoter har en kapacitet på 8oo pund med bra sitsstöd. Kanotens längder varierar från 14-16 fot och längden är inte kritisk för dagsturer. På övernattningsturer rymmer den längre kanoten mer redskap.

När det gäller paddlingsnivån… Grand River är perfekt för nybörjare med smak av allt… tysta poolsektioner, mjuka forsar och navigerbart vatten som rör sig snabbt. Floden är i genomsnitt 2-3 fot djup mellan West Montrose och Brantford. Grand kan vara som två olika floder med snabbt till långsamt rörligt vatten ovanför Brantford och mycket långsamt rörligt vatten nedanför Brantford.

Självguidade dagsturer kan variera från 3 till 7 timmar. Den vackraste vildmarksdelen att paddla på Grand River är en 3 timmars resa mellan Glen Morris och Paris. Alla tre företagen erbjuder denna rutt. För en unik 6-7 timmars paddling… resan från Glen Morris till Brant Park erbjuder det bästa av Grand. Nedanför Brantford finns en lugn vattensektion som kallas Oxbow… detta är en avkopplande 3-4 timmars paddel av lugn. Om du är ny på Grand River… varför inte fråga outfittern vilken typ av vatten som är bekvämt för dina paddlingsfärdigheter och låt dem rekommendera en resa.

Grand River är känt för sin vildmarksupplevelse och är alltid ett nöje att paddla… men det är informationen och kundtjänsten som gör eller bryter en resa.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar