Guide till en seglingssemester på Sicilien

Att segla på Sicilien är något du bör göra när du väl kommer till Italien. Det är ett av de bästa sätten att uppleva hur det är att kryssa Medelhavet samtidigt som man interagerar med öarnas vänliga människor.

Att turnera Sicilien kan börja i Palermo, som består av 82 städer. Var och en av dem talar om Siciliens historia, kultur och naturresurser. Men för älskare av havet kan du hitta två platser mycket intressanta. En av dem är Mondello, som ligger cirka 15 kilometer från staden. Detta har omvandlats till en resort; det är därför det är fyllt med många villor, perfekt för en semestersemester med familj och vänner. Du kan också ta en promenad till intressanta gator som Viale Principe Scalea och Via Ca da Mosto. Ett annat val blir Grotte dell’Addaura, som också ligger nära Mondello. Det ståtar också med majestätiska strandpromenader samt grottor som är utmärkta för dem som älskar grottforskning.

Ön Sicilien anses vara den största av alla autonoma regioner i Italien. Den täcker över 25 000 kvadratkilometer. Det finns också flera öar som omger och är en del av regionen. Detta inkluderar de Eoliska öarna, som ligger i norr, och öarna Pantelleria och Pelagie i söder. Det har också en av de längsta kustlinjerna, som sträcker sig över 1 200 kilometer. Att segla på Sicilien ger dig den bästa möjligheten att utforska vattnet och titta på landskapet.

Du kan ta din charter till Eolie och Egadi. Den sistnämnda präglas av färgglada rev och fiskar. Du kan också tycka att tonfiskindustrin i området är mycket intressant. Glöm inte att besöka Grotto of the Crib också. Eolen, eller mer även känd som Eoliska öarna. Det finns ett antal öar som utgör skärgården, som Salina, Vulcano, Alicudi, Filicudi, Stromboli, Basiluzzo och Panarea. Förutom att vara en utmärkt plats för simning, snorkling, dykning och kajakpaddling, kan du också njuta av fantastiska lerbad, som är lokalt känt som fangobad.

Vulkanön Ustica är en plats du inte bör missa när du ska segla på Sicilien. Förutom att den är berikad med flera historiska och arkeologiska platser, är den också välsignad med kristallklart vatten och taggiga men vackra kustlinjer. Faktum är att dessa är anledningarna till varför människor älskar att snorkla och dyka i det här området. Det finns också otaliga grottor som du kan besöka med båt eller land. Om du gillar lite avskildhet kan du ankra nära de mindre stränderna i Punta dello Spalmatore, Cala Sidoti och al Faro.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar