Guide till en yachtcharter på Malta

Den maltesiska skärgården består av sju öar, även om endast tre av dem för närvarande är bebodda. De är också tättbefolkade. Malta ligger nära södra Europa och Medelhavet. Sicilien och Nordafrika finns i söder. Det varma klimatet och det djupblå vattnet är den perfekta tillflyktsorten för dem som vill segla på Malta.

Grand Harbour är det första stället du kanske vill besöka för att hyra en yacht. Det finns flera kontor som kan tillgodose dina behov och kan erbjuda ett brett utbud av båtar för dig. Du kan också börja därifrån när du ska ge dig ut i bäckarna som ligger nära hamnen. Andra intressanta platser att besöka är Fort Manoel, en fästning som har formats som en stjärna, och riddarna av St. John. Nära hamnen ligger Maltas huvudstad Valletta. Din rundtur i staden kan inkludera Auberge D’italie eller officerskvarter. Denna anläggning byggdes 1574. Tvärs över det ligger Palazzo Parisio och dess vackra fa

Segling i området kan också göras i Gozo. Det finns faktiskt ett antal punkter som du kan välja mellan. För det första kan du gå till Xatt L-Ahmar. Det är ett mycket platt område, och därför mycket bra för lite snorkling och ytlig simning. I nordost ligger Dahlet Qorrot. Qbajjar Bay är samtidigt bra för surfing. Strömmarna kommer att räcka för att få ditt hjärta att pumpa och ditt adrenalin att rusa. Vinden är också perfekt för seglare men inte så mycket för nybörjare.

Slutligen, tillbringa din semester på Comino. Det är inklämt mellan Gozo och fastlandet Malta. Nu kan du bli lurad av det du först kan se. Det ser ut som en vanlig enorm klipphäll, men när du får utforska ön kan du upptäcka den stora variationen av flora och fauna. Det finns också några historiska sevärdheter i området som Blue Lagoon, som är en skyddad vik. Comino ligger också nära en obebodd holme som heter Cominotto. Den har vit sand och turkost vatten, vilket är mycket bra för simning.

Så när du funderar på att segla på Malta behöver du inte oroa dig för var du ska leta efter en yacht. Det finns olika som kan erbjuda dig dessa faciliteter till bra priser. Du måste helt enkelt ta med dig nöjesandan.

çade skapad av Romano Carapecchra.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar