Hälsofördelar med att svettas

Svettningar ses ofta som något dåligt, och därför försöker vi eliminera mängden svett som kommer ut ur våra kroppar. Men visste du att svettning faktiskt är bra för dig? Det kan hjälpa till att skydda dig mot sjukdomar genom att bli av med gifter i kroppen. Enligt studier är toxiner den främsta orsaken till sjukdom och åldrande.

Här är några av fördelarna som du kan få bara genom att svettas:

Minskad kroppslukt. Populär uppfattning säger att svett orsakar kroppslukt. Men det är inte svetten, utan snarare gifterna som svetten för ut ur din kropp som orsakar lukten. Därför kommer din lukt att öka när du svettas, men när gifterna elimineras kommer lukten gradvis att minska.

Minskar svarta huvuden och akne. Svett är vattnet som cirkulerar genom din kropp för att tvätta bort det. Eftersom det elimineras från kroppen rengör det och öppnar upp porerna för att minska akne och svarta huvuden.

Styr kroppstemperaturen. Svett är viktigt för att hålla dig sval en varm sommardag för att förhindra värmeslag. Det kyler dig också när du tränar.

Bekämpar infektioner. Forskare har funnit att svett kan hjälpa till att bekämpa infektioner, eftersom det kan döda och förstöra skadliga bakterier som kan komma i kontakt med din hud.

Bekämpar förkylning. Nästa gång du känner en förkylning, ta ett varmt bad för att hjälpa din kropp att svettas ut förkylningen innan den tar kontroll över din kropp. Efter badet, bara slappna av i ungefär en timme eller så, och din trötthet och andra symtom kommer att försvinna eller åtminstone minska.

Bekämpa sjukdomar. De flesta sjukdomar som cancer, fibromyalgi och fetma orsakas av för många gifter i kroppen. Svettning hjälper till att eliminera dessa toxiner så att du kan övervinna och förebygga dessa sjukdomar.

Hur man främjar svettning

Du ska aldrig försöka hindra din kropp från att svettas, utan snarare bör du uppmuntra den att svettas när du kan.

Bastu eller varmt bad. Ett av de bästa sätten att främja din kropp att svettas är genom att använda en bastu eller ett varmt bad.

Träning. 30 minuters konditionsträning hjälper också din kropp att svettas ordentligt.

Solsken. Om du inte orkar träna, gå och lägg dig i solskenet. Du kan stanna där ute så länge du vill, men täck bara din kropp från topp till tå med en filt. När solen skiner på dig kommer det att hjälpa dig att svettas ordentligt utan att du bränner dig.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar