Hemligheterna med en Seychellerna Yacht Charterresa

Om du tittar på en karta över Indiska oceanen kommer du omedelbart att förstå Seychellernas avlägsna natur. Denna lilla skärgård är så långt ifrån alla andra bitar av land att den av många har dubbats som en av de sista platserna på jorden idag som är värda titeln förlorat djungelparadis.

Seychellerna, som består av öarna Praslin, Fregate, La Digue och Mahe, är hotspots för yachtcharter som erbjuder många möjligheter för dem som utövar kustsegling, eftersom de har några av de snyggaste kustlinjerna i världen. Allt som allt finns det 115 öar, varav de flesta är obebodda, vilket borde visa sig användbart för dem som vill fly mer trångt vatten.

Öarnas historia sträcker sig tillbaka till deras första upptäckt av arabiska sjömän som landade här under sina resor över havet. De första européerna kom i kontakt med öarna på 1600-talet och vid den tiden började både fransmän och britter slåss om kontrollen. Så småningom vann britterna kontroll över Seychellerna och styrde dem fram till 1976 då öarna vann sin självständighet.

Eftersom den naturliga marken saknar alla naturresurser, har Seychellernas stöttepelare varit turism under lång tid. Det beror på att landet verkar ha varit destination för fritidsaktiviteter med tanke på dess naturliga skönhet, av landskapet och den frodiga vegetationen som täcker det. En viktigare faktor för yachtercharter är öarnas privilegierade läge ur meteorologisk synvinkel, eftersom de ligger utanför det så kallade cyklonbältet och drar nytta av lugna vatten och goda vindar året runt.

Även om det till en början var en socialistisk regim, har Seychellerna njutit av demokrati ett tag nu och det betyder mer slappa lagar för yachtcharterdomänen, vilket gör det lättare för utlänningar att segla och häver de flesta förbud som tidigare införts mot immigration.

Idag kommer du att vara glad att veta att de enda åläggandena för sjömän är de som hänvisar till skyddade områden som nationalparker. Inträde i sådana områden, som för övrigt även inkluderar privatägda öar, är antingen övervakat och skattepliktigt eller så är det helt förbjudet. Om din yachtcharterresa tar dig genom en sådan region kan det vara bra att göra förfrågningar i förväg.

Huvudhamnen för yachtcharter är Mahe som också är den viktigaste hamnen i landet. Ändå är den huvudsakliga in- eller utfartshamnen Port Victoria. För de skeppare som kommer att anlända i en privatägd båt, måste du kontakta hamnmyndigheten som sedan kommer att leda dig genom inresasprocessen som inkluderar tull-, hälso-, immigrations- och säkerhetskontroller.

När det gäller immigrationsprocessen kommer de flesta utländska resenärer inte att behöva ha ett resevisum när de kommer in i landet, oavsett syftet med deras besök. Detta gäller för besök upp till 30 dagar men om du tror att du behöver mycket mer än så för en Seychelleras seglingssemester, kan du förlänga din ursprungliga vistelse i upp till ett år, visumfritt. Det enda du behöver är ett giltigt pass under hela din vistelse. Vi rekommenderar dock att du har ett pass med dig som har minst 6 månaders giltighet kvar.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar