Hitta nytt liv för gamla presenningar

Tarps är en av de mest mångsidiga föremålen att ha i ditt hem eller garage. Det stora utbudet av storlekar och material gör dem användbara i många applikationer, från att skydda din bil eller båt från väder och vind till att använda dem för att transportera löv och skräp över din trädgård.

När de är nya kan dessa överdrag skydda nästan vad som helst men så småningom slits de ut. Som de flesta saker kan de återanvändas och återanvändas när de har överlevt sin ursprungliga funktion. Istället för att slänga dem finns här några kreativa användningsområden för en gammal presenning.

Återanvända dina presenningar

Vad du återanvänder en presenning till beror på vilken typ av material den är gjord av. Polymaterial är bra för vattentätning, medan canvas är bättre lämpad för att skydda föremål som behöver andas. Med en bra sax och lite kreativitet finns det ingen gräns för vad du kan göra med en gammal presenning!

Skydda mindre föremål från elementen

Bara för att en presenning är skadad i ett område betyder det inte att det hela är dåligt. Med lite kreativitet kan du omforma det gamla materialet för användning i samma applikation. Till exempel kan ett båtskydd gå sönder och försvagas med tiden på toppen, det är där det får mest direkt solljus, regn, vind och snö. Men sidorna kan fortfarande vara i perfekt skick. Om så är fallet kan du enkelt skära bort de skadade delarna av presenningen och skära ner de bra delarna för att passa andra applikationer. Ett båtskydd kan kapas ner för att bli ett motor-, säte eller batterikåpa, användas för att slå in fiskeredskap eller skydda reservdäcket på släpet. Använd bungee-snören för att hålla dem på plats.

Förmodligen en av de vanligaste användningsområdena för presenningar, gamla och nya, är att täcka bakgårdens vedhög för att hålla din ved torr. Du kan ta det ett steg längre genom att täcka över eldstaden på bakgården om du vet att du kommer att använda den snart men det är regn i prognosen. När en presenning slits ut, kontrollera den för sektioner som fortfarande är i gott skick, skär dem sedan till en hanterbar storlek och använd den för att skapa en praktisk stockbärare.

Skydda ömtåliga områden

Canvas ger skydd mot väta men tillåter luft att cirkulera igenom. I sina bästa år används kanvasdukar ofta av målare som droppdukar och för att skydda föremål från utsidan från att rosta. När de väl slits ut gör revor, revor och hål det svårare för dessa presenningar att förbli vattentäta, men de har fortfarande många funktioner. De kan användas för att skydda planteringar, rabatter och trädgårdsgrödor från tidig eller sen frost eller använda dem som bagagerums- eller lastbilsunderlägg om du ska transportera leriga eller smutsiga material eller vill skydda insidan av ditt fordon.

Kul för barnen

Du kan använda dina gamla presenningar i praktiskt taget alla situationer där du behöver skydda eller täcka något, men de kan användas för gott gammaldags kul också. Drapera presenningen över en snöre som hängs mellan två träd och gör ett lektält för dina barn. Använd den för att täcka upp en sandlåda eller barnpool eller skapa en markis för att skapa ett skuggigt område att leka på. Lägg den på golvet och låt dem sitta på den under stökiga aktiviteter som att leka med modelllera eller fingermålning. Städning kommer att bli en bris!

Nästa gång du står inför en utsliten presenning, ägna en minut åt att tänka på andra sätt du kan använda den eller delar av den på. Du kommer att bli förvånad över hur många sätt en gammal presenning kan användas på nytt. I processen kommer du att spara pengar genom att inte behöva köpa nya produkter för dessa användningsområden och du kommer också att förlänga livslängden på din presenning.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar