Hur bygger man en bastu?

Många vill ha en bastu i sina hem, spa eller företag och frågar ofta hur man bygger en bastu?

Det ärliga svaret är att man verkligen inte behöver bry sig. Den senaste tidens ökade popularitet för fjärrinfraröd bastu har inneburit att den komplicerade uppgiften att bygga en traditionell bastu inte längre är nödvändig och lättmonterade infraröda bastusatser är lättillgängliga, enkla att konstruera och billiga att köpa, bygga, driva och underhålla .

Traditionella bastur som även kallas finska bastur producerar en våt värme på grund av att värmen kontrolleras genom att använda vatten över heta kol för att producera ånga. Detta kräver avluftning, speciella ledningar och speciella golv och gör att byggandet av traditionell bastu ofta kräver att man anställer en hantverkare som kan ta dagar att slutföra arbetet.

Far Infrared Bastu använder en torr värme som produceras av Far Infrared Heaters vilket gör att det inte krävs någon specialventilation. Faktum är att dessa bastur ofta levereras platta och kan installeras av ägaren på så lite som trettio minuter. Det finns inget behov av några hantverkare och när enheterna väl är monterade ansluts de helt enkelt till elnätet, precis som alla andra hushållsapparater. De enda kraven är att rummet är tillräckligt stort för att montera enheten, tillgången är tillräcklig för att få in panelerna och att det finns ett eluttag tillgängligt.

Ytterligare fördelar med fjärrinfraröd bastu är själva värmetekniken. Infraröd energi är det varma sken du känner en solig dag. Det är därför man kan känna ett kraftigt fall när ett moln blockerar dessa strålar – trots att temperaturen i luften inte har förändrats. Långinfraröd strålningsvärme är helt säker från naturligt förekommande energi som värmer föremål genom en process som kallas direkt ljus infraröd värme eller infraröd energi.

Solen är den primära källan till strålningsenergi, men all denna energi är inte fördelaktig. Även om livet behöver energi från solen, skadar för mycket solljus huden. FIR (Far Infrared) värme ger många av hälsofördelarna med naturligt solljus utan några av de farliga effekterna av solstrålning.

Infraröd ljusenergi är verkligen fördelaktig och inte alls skadlig för kroppen. För att illustrera värmarens säkerhet används fjärrinfraröd värme på sjukhus för att värma nyfödda spädbarn. Infraröd har undersökts och använts i medicinsk praxis i många år. Idrottsmedicin har länge accepterat och använt infrarött för att främja läkning av stukningar och stammar. NASA har också kommit fram till efter långa spår på 1980-talet att infraröd terapi är det bästa sättet för astronauter att upprätthålla kardiovaskulär kondition på långa trånga rymdflygningar.

Långt infraröd bastu erbjuder en rad hälsofördelar genom ökad energi, viktminskning, stresslindring och avgiftning av kropp och hud. Sherry A. Rogers, MD Center for Environmental Medicine uppgav att;

”Den fjärrinfraröda bastun är det säkraste, mest effektiva och ekonomiska sättet att eliminera lagrade gifter, vilket gör den till en nödvändighet i hushållet. Jag är övertygad om att den långa infraröda bastun är något som alla borde införliva i sin livsstil för att återställa hälsan. Den fjärrinfraröda bastun är mycket säkrare och mer tolerabel än en vanlig bastu eftersom den använder en värmeenergi som tränger in i vävnader och utlöser mobilisering av kemikalier från fettlagring, direkt in i svetten.”

De viktigaste hälsofördelarna är:

 • Hjälper till att rena fettceller och kontrollerar vikten
 • Effektivt sätt att bränna kalorier (upp till 600 kalorier på en session)
 • Avgifter tungmetaller, kolväterester, alkohol, nikotin, natrium och kolesterol
 • Stärker det kardiovaskulära systemet med djup infraröd penetration
 • Effektiv för behandling av stukningar, muskelspasmer och stelhet i lederna
 • Lindrar värk och smärta
 • Förbättrar och rensar celluliter
 • Förbättrar hudton och hy
 • Hjälper ärr och brännskador, akne, psoriasis och eksem
 • Skärper sinnena och lindrar stress och trötthet
 • Stimulerar endorfiner i hjärnan och ”må bra” hormoner
 • Förbättrar ditt immunförsvar och dödar organismer som bakterier och parasiter

Sammanfattningsvis Långt infraröd bastu Jämfört med traditionella bastur är de lätta att montera, kräver inga specialistkunskaper eller yrken att installera, är kostnadseffektiva både vid köp och drift och ger en rad hälsofördelar för användaren.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar