Hur man använder NLP i mentalism och tankeläsningstricks

Låt oss få något klart innan vi fortsätter. När jag pratar om att använda NLP (Neuro Linguistic Programming) i mentalism och magi, pratar jag inte om att använda det på något sätt för att använda psykologisk sinneskontroll som vissa ”mentalismproffs” hävdar att de använder.

Jag pratar inte om när de ”säger” att de använder det för att påverka dina beslut när du väljer ett kort, en låda eller precis vad som helst. Detta är faktiskt inte möjligt. Låt dig inte luras av den professionella tankeläsarens eller mentalistens falska förklaring till ett trick. Du kan inte kontrollera människor med NLP i den utsträckning som de säger att de gör. Det här är helt enkelt inte möjligt.

Så nu har vi gjort det klart, låt oss prata om en metod där du KAN använda den i ett magiskt trick. Detta för att göra en publikreaktion starkare. Det här fungerar faktiskt och kommer subtilt att lägga till din tankeläsningseffekter.

Jag pratar om att använda NLP ’Anchors’.

Så vad är ett ankare?

Ordet ankare kommer från NLP, där när du får en känslomässig respons från någon, oavsett om det är att vara glad, ledsen, upphetsad, positiv, negativ etc. du förankrar den känslomässiga responsen med beröring (kinestetiskt ankare), ljud (ljudankare) eller syn (visuellt ankare). Du kan sedan åstadkomma det känslomässiga svaret genom att aktivera ankaret du sätter.

Här är ett exempel:

Om du slentrianmässigt rör någons knä varje gång de skrattar, efter ungefär den 8:e gången, kan du röra dem på knäet när de inte skrattar och de kommer att få en känsla av att de vill skratta. Du kan också använda en annan typ av ankare som ett ord med en annan röst (ljudankare), eller en handgest (visuellt ankare) som ett mer subtilt sätt att förankra. Eller så kan du till och med använda dem alla samtidigt för att lämna ett starkare ankare.

Detta kan missbrukas och det har redan gjorts av pick up artister över hela världen genom att använda ankare för att lura det motsatta könet att tro att de har ett starkare band med personen än vad de egentligen gör. Om du väljer att använda förankring av den anledningen är det din sak men jag tar inget ansvar för dina handlingar.

Så hur kan du använda förankring i magi och mentalism?

Det finns många sätt att göra detta och det förtjänar verkligen sin egen bok, men jag kommer att dela med dig av en metod.

Det är ganska enkelt, varje gång du utför ett trick och publiken reagerar med häpnad (du måste göra ett bra trick förresten – jag rekommenderar såklart ett Ultimate Mind Reading-trick;-)..) måste du förankra den responsen. Om det är en en-mot-en-inställning kan du slentrianmässigt röra åskådaren på axeln varje gång de reagerar med häpnad. Annars, om det är lite trångt, kan du slå i bordet och säga ett ord som ”Jesus!”. Detta kommer att förankra den känslomässiga reaktionen av förvåning hos publiken.

Du kan då lättare få dem till en känsla av häpnad om du efter varje trick dunkar i bordet och säger ”Jesus!”.

Detta är ett subtilt sätt att lägga till din mentalism och tankeläsningsknep och de bästa ankarna är genom att skapa dina egna som du känner dig bekväm med att göra själv.

Ha så kul.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar