Hur man hittar en personlig coach som hjälper dig med din karriär

Att söka en professionell coach är en mycket personlig upplevelse. Du vill se till att din tränare är någon du kan respektera och kommunicera effektivt med, men du vill också ha någon som kan trycka på dina knappar, utmana dig att växa och hjälpa dig att gå bortom din komfortnivå. Du vill definitivt inte anställa en ”ja-man” (kvinna).

Riktigt snabbt, låt oss bara definiera skillnaden mellan personliga och professionella tränare. En personlig coach är en person som hjälper dig att se var du kan sakna båten i ditt personliga liv. Kanske kan de hjälpa dig att hitta den inspiration du söker, de kan hjälpa dig att avslöja innebörden bakom brist på mod, kärlek, andlighet eller någon annan typ av problem du kan ha. De är till för att hjälpa dig att växa personligen.

En professionell coach, å andra sidan, hjälper dig att växa ditt företag och förbättra ditt yrkesliv. De kanske kan hjälpa dig att fokusera på affärsstyrkor som du har försummat eller inte har erkänt. De kan hjälpa dig att styra dig i en ny satsning. De kan också hjälpa dig att hitta sätt att förbättra några av dina personliga färdigheter som mod, medkänsla och kommunikation när det gäller ditt företag.

Vilken typ av tränare du anlitar är upp till dig och dina prioriteringar. Du kommer sannolikt att upptäcka att oavsett om du anlitar en personlig eller professionell coach, kommer fördelarna att flyta över till alla områden i ditt liv. Till exempel, om du letar efter en personlig coach som hjälper dig att hitta dina andliga övertygelser, kommer du sannolikt också att hitta enorma fördelar i ditt affärsliv eftersom företag drivs av riktiga människor, med verkliga andar och ambitioner.

Hitta rätt coach för dina behov

När du väl bestämt dig för var du ska fokusera din uppmärksamhet är det dags att hitta en tränare. Rätt professionell coach ger dig en skräddarsydd handlingsplan baserat på var du är och vart du vill åka. Kom ihåg att du anställer någon specifikt motiverad att hjälpa dig. Och de har erfarenheten och kunskapen för att hjälpa dig ta ditt liv till nästa nivå.

Att hitta rätt coach för dig kan vara överväldigande om du aldrig har gjort det här förut eller om du inte har någon aning om var du ska börja från första början. Men oroa dig inte!

Nedan finns 5 bra tips som hjälper dig att komma i rätt riktning. Här är de:

1. Fråga runt

Fråga vänner, familj och kollegor inom ditt område om de känner till några professionella tränare som de kan rekommendera. Det här är ett bra sätt att hitta en coach men du har redan en inbyggd remiss, vilket är väldigt viktigt när du anställer en coach.

2. Gå online

Du kan vanligtvis hitta flera professionella coachingföreningar och organisationer på internet som tillhandahåller geografiska listor, eller så kan du besöka din favoritsökmotor och göra en enkel lokal sökning genom att inkludera din stad i sökfrasen, så här: ”Professionell coach” ”Denver ”. Sådana fraser är vanligtvis tillräckligt för att hitta en professionell tränare i ditt närområde, så använd det här tipset!

3. Bestäm deras policyer och rutiner

För att hitta rätt coach (någon som faktiskt bryr sig om dig och dina behov) behöver du göra lite research. Titta på deras priser och allmänna policyer och procedurer inklusive mötesfrekvens. Det är viktigt att få en allmän känsla för varje coachs policy och procedurer för att avgöra om de uppfyller din budget och tidsbegränsningar.

4. Fråga efter och kontakta referenser

Du vill prata med riktiga människor och få en verklig känsla av hur coachen har kunnat hjälpa dem att nå sina mål och förbättra sina liv.

5. Boka en tid för att träffas

Ställ några frågor till potentiella tränare och avgör om dina personligheter matchar. Du kan (och bör) fråga varje tränare om deras bakgrund, både som tränare och innan du blir det. Du kommer också att vilja se till att du förstår deras coachningsmetod och se till att det fungerar för dig. Se till sist till att din tränare är någon du respekterar och litar på, annars blir ditt förhållande mer stressigt än utan en coach i första hand.

När du väger beslutet att anlita en coach, överväg vilka utbildningsmöjligheter som finns. Till exempel erbjuder många coacher också seminarier och workshops eller onlinekurser för att gå med i deras coachingprogram. Detta kan vara extremt fördelaktigt, särskilt om du arbetar med ett mycket specifikt problem som du har i din karriär.

Två viktiga faktorer som bidrar till din personliga och professionella framgång är din motivation och ditt engagemang för personlig utveckling, eller din fortsatta satsning på att utveckla dina färdigheter och utbildning. Genom att anlita en coach som kan ge båda, får du det bästa av två världar och du får en specialiserad plan för framgång.

I en värld där kunskap är makt och förmågan att lyckas till stor del beror på din investering i din personliga utveckling, är en personlig coach som erbjuder utbildningsmöjligheter en smart väg att gå. Du investerar inte bara i en motivator och en guide; du investerar också i någon som kan erbjuda en specialiserad utbildning utformad för att passa dina utbildningsbehov, mål, tidsbegränsningar och så mycket mer. Din tränare har ditt bästa för ögonen och fokus ligger helt på dig och att nå dina mål.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar