Installera en Ice Eater Dock De-Icer

Oavsett om du installerar en Powerhouse Ice Eater eller en Kasco Marine De-icer, kommer du att upptäcka att det är en enkel process. Båda märkena är redo att gå direkt ur lådan för en standardupphängningslina.

Installation av upphängningslina av din Ice Eater är ganska okomplicerad. Det första steget är att bestämma var och hur du ska montera enheten. Optimalt bör den bindas av till två fasta punkter 8 till 10 fot från varandra. En kloss eller docka pålning fungerar utmärkt, bara se till att de är solida, eftersom en isätare kommer att utöva mellan 20 och 50 pund dragkraft medan den är i drift. Det bör finnas tillräckligt med vattendjup så att isätaren kommer att vara minst 1 fot från botten och minst 1 fot under ytan. Det optimala djupet är 4 fot, men det kan monteras djupare eller grundare vid behov. Du vill försäkra dig om att din enhet aldrig kommer att ta slut i vattnet eller att du kan bränna ut motorn. Var noga med att ta hänsyn till ändrade vattennivåer under säsongen.

Nu är du redo att fästa upphängningslinorna. Både Ice Eater och Kasco De-icers låter dig ställa in anslutningspunkterna för dessa linjer. På ett Ice Eater-märke väljer du två anslutningspunkter som borras genom höljet. Om du väljer två som är 180 grader ifrån varandra kommer din Ice Eater att hänga vertikalt och producera en ungefär cirkulär glänta. Om du väljer anslutningar som är mindre än 180 grader kommer enheten att hänga i vinkel och skapa ett elliptiskt röjområde. Ju lägre grad av separation, desto närmare kommer enheten att hänga horisontellt och desto längre och smalare blir röjningsellipsen. Samma koncept gäller med Kasco De-icer, du ansluter bara linan och väver den sedan genom trådskyddsburen för att minska graden av separation mellan de två raderna.

Nu är du redo att installera din Ice Eater. Håll fast vid de två linorna, sänk ner enheten på plats och fäst säkert fast upphängningslinorna. Om du hänger upp Ice Eater under en brygga eller båt, kan du behöva passera en linje under bryggan. Att använda en båtkrok för att ta tag i linan och dra under den är ett alternativ.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar