Intressanta fakta om ön Mauritius

Mauritius utgör en del av Mascareneöarna tillsammans med Rodrigues och Reunion. Varje grupp eller kluster av öar kallas en skärgård. Så skärgården, här relaterad till Mauritius, Rodrigues och Reunion, bildades av undervattens vulkanutbrott. Mauritius och Rodrigues bildades för cirka 10 miljoner år sedan och är nu vulkaniskt inaktiva. Ön Mauritius hade skapats runt en central platå. Men denna centrala platå avslöjar det högsta berget i Mauritius, Piton de la Petite Riviere Noire. Detta berg är cirka 828 meter (2 717 fot) högt och ligger i sydvästra Mauritius.

Mauritius har ett tropiskt klimat som åtföljs av sydostliga passadvindar som ibland blåser över ön. De varma och soliga klimatförhållandena under sommaren är en av de faktorer som lockar en ansenlig mängd turister till Mauritius. Normalt faller sommaren på Mauritius mellan månaderna maj till november. Under månaderna november till april tenderar cykloner att påverka ön. Å andra sidan inträffar vintern på Mauritius under månaderna maj till november. Temperaturen under denna tid kan nå 15 grader Celsius eller lägre på centralplatån. Men generellt sett är vintern på Mauritius ganska torr och inte lika hård som i andra länder.

Mauritius huvudstad heter Port Louis och ligger i nordväst. Några andra viktiga städer över ön är bland annat Curepipe, Flacq, Quatre Bornes, Rose Hill, Vacoas och Phoenix. Den naturliga skönheten som omger Mauritius är magnifik. Så detta kan mycket väl beskriva aspekterna av ön under de första dagarna av dess existens. Allt eftersom tiden gick behövdes mark för utveckling och konstruktioner. Faktum är att Mauritius gradvis förlorade en del av denna skönhet. Men platser som Black River Gorges existerar fortfarande och visar ett konkret exempel på den täta skogen i sin rena natur som hyser olika sorters fåglar och även unika växtarter.

Dessutom, sedan Mauritius blev självständigt den 12 mars 1968, har Mauritius utvecklats avsevärt. Mauritius har utvecklats från en låginkomst baserad på jordbruk till en diversifierad medelinkomstekonomi. Denna diversifierade ekonomi består av turism, industri och finanssektorn. Det är viktigt att påpeka det faktum att Mauritius ekonomi är beroende av textil-, sockerrörs- och turismindustrin. Men olika sektorer utvecklas också. Dessutom kan Mauritius vara stolta över att ha uppnått den näst högsta inkomsten per capita bland afrikanska länder. Sockerrörsplantager kan stå för cirka 90 procent av den odlade marken i Mauritius och kan ge cirka 25 procent av landets inkomster, även om sockerindustrin är i allvarlig fara på grund av förändringar på världsmarknaden för socker. Mauritius regering fokuserar på att få utländska investeringar till ön. Mauritius regering investerar också i banksektorn.

———-

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar