Jamaican Noni Juice – Wonder Drink

Som en stolt jamaican är det svårt för mig att erkänna att den jamaicanska Nonijuice inte skiljer sig från alla andra sorter av Nonijuice som bearbetas på andra håll i världen. Den skördas från samma träd (det vetenskapliga namnet Morinda Citrifolia) känt på olika platser som morinda, indisk mullbärsfrukt och Noni ostfrukt bland andra.

Noniträdet är hemma i Sydostasien men växer mestadels i tropiska områden och sprider sig över den indiska subkontinenten och längs den polynesiska skärgården. De sorter som oftast odlas och bearbetas till kommersiella juicer är de från Tahiti och Hawaii.

Frukten är rik på kolhydrater och fiberhalt, med lite proteiner och lite fett. De viktigaste mikronäringsämnena verkar vara vitamin C och spår av niacin, järn, kalium, vitamin A, kalcium och natrium.

Nonijuice är dyrt att kommersiellt bearbeta. De flesta tillverkare blandade sin slutprodukt med antingen druvjuice eller blåbärsjuice eller en kombination därav. Fruktjuicetillsatserna är till för att sänka kostnaderna och förbättra smaken.

Vissa tillverkare bearbetar dem så att de endast innehåller naturlig Nonijuice och låter användaren blanda ihop den med andra fruktjuicer när de intas.

Jamaicansk Noni juice

När Nonijuicefebern tog sig an världen gick priserna plötsligt upp på alla ställen där de såldes. Prisökningen svepte även på platser där det finns gott om Noni-träd, inklusive Jamaica.

1997 bildades ett företag på Jamaica helt enkelt för att motverka det höga priset på Nonijuice som importeras från andra platser. Vi odlade trädet (lokalt känt som duppy sour sop) och började tillverka juicen själva för lokal konsumtion.

Förutom att ge ett mer överkomligt pris för juicen, sporrades flytten också av tanken att tillverkningen av Noni-juice skulle bidra till att göra något positivt för den lokala ekonomin.

Nonijuice använder

Precis som många örter och örtpreparat på marknaden är Nonijuice inte godkänd av Food and Drug Administration. Men det finns redan en lång lista med vittnesmål om dess positiva hälsofördelar från nöjda användare sedan introduktionen.

Traditionellt användes frukten av infödda öbor vid vanliga sjukdomar som infekterade bölder. Idag är det fastslaget att juicen har antiinflammatoriska egenskaper.

Noniträdets frukter, blad och rötter användes traditionellt för att behandla menstruationsvärk och oregelbundenheter. Rötterna användes för att behandla urinsvårigheter.

Idag svär förespråkare för ”underjuice” över de många fördelarna med Nonijuice. Följaktligen hade det intygats av forskare att just denna juice är en kraftfull antioxidant.

Det är också känt att modifiera lågdensitetslipoprotein (LDL), allmänt känt som det onda kolesterolet.

Som en antioxidant minskar intag av juice de oxidativa skador som orsakas av fria radikaler. (Dessa fria radikaler utlöses av passiv rökning, kemikalier i vår förädlade mat och förorenat vatten, etc.) Andra vittnesmål sa att juicen hade bevisats av forskare för att stärka kroppens immunförsvar och därigenom hjälpa kroppen att läka sig själv.

Vissa användare svär också på juicens smärtstillande egenskaper som hjälper till att minska deras huvudvärk och migrän, inklusive smärtor orsakade av stress och nerver.

Oavsett vad den framtida domen kommer att bli angående de gynnsamma effekterna av Nonijuice – vare sig det är den jamaicanska eller tahitianska varianten – faktum är att det är ett bra komplement till vår arsenal av växtbaserade kosttillskott för att hjälpa kroppen att bekämpa sjukdomar och sjukdomar.

Marknadsförare som representerar denna fina produkt tillhandahåller en värdefull tjänst och bör se det som sin plikt att dra nytta av alla tillgängliga verktyg för att bekanta allmänheten och andra nätverksmarknadsförare över hela världen om denna livsförändrande underbara dryck, berika sig själva genom att förbättra så många andras liv.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar