Jobbrekrytering online: ett bekvämare sätt att anställa

Online jobbrekrytering är inget nytt. Många företag genomför för närvarande anställning och intervjuer online för att spara tid och pengar. För arbetssökande är det också en bekväm metod; kandidater skulle inte behöva besöka den framtida arbetsgivarens kontor för att söka vissa tjänster. Genom bara några klick är chansen att få det erbjudna jobbet din att ta. Företag skulle vanligtvis använda minst två metoder för onlinerekrytering: onlineanställning och onlineintervjuer. Båda använder Internet som sina medel, men har sina egna subtila skillnader. För att bli mer bekant med båda metoderna, nedan är en kort introduktion till varje metod.

Online uthyrning

Förutom att sätta upp annonser i tidningar eller tidskrifter lade företag ofta ut lediga jobb på Internet. Lediga tjänster är allmänt tillgängliga på företagets webbplats eller lediga jobbdatabas. Att placera jobbmöjligheter online är billigare och mer effektivt än att göra det på papper. När man annonserar i tidningar är chanserna att hitta lämpliga kandidater mycket begränsade; chansen är ännu mindre när du bara annonserar i lokaltidningar.

Att annonsera jobbmöjligheter online har stora fördelar. Det riktar sig inte bara till lokala människor runt ditt företag; personer från olika länder kan också hitta din öppna rekrytering. Detta är naturligtvis en stor fördel, speciellt när du letar efter professionella kandidater oavsett nationalitet och bakgrund. Lokala företag kan också dra nytta av denna metod eftersom de kan hitta potentiella anställda från olika städer eller stater.

Intervju online

Anställningsintervjuer online har blivit en trend på senare tid. Det är bekvämare att genomföra intervjun via videochatt snarare än att bjuda in kandidater från många olika delar av landet. Inte bara du, intervjuaren; kandidaterna som intervjuperson kan också dra nytta av onlineintervjuer. De kommer att känna sig mer bekväma med att få intervjuer på bekvämligheten av sin egen plats istället för i en ny miljö som en utländsk kontorsbyggnad.

För att göra anställningsintervjun online till en framgång bör både intervjuaren och intervjupersonen ta ordentliga förberedelser. Att bemästra funktionerna och inställningarna för programvaran och se till att den är korrekt installerad är avgörande för att intervjun ska bli smidig. Bra uppkoppling är också mycket viktigt i en onlineanställningsintervju. En instabil anslutning kan distrahera din koncentration eftersom det kommer att skapa störningar i video och ljud. Andra detaljer bör också beaktas när du tar onlineintervjuer. Båda parter bör upprätthålla direkt ögonkontakt genom att titta in i webbkameran, klä och ansa professionellt, förbereda intervjumaterial, förbereda penna och papper för anteckningar, tillhandahålla korrekt belysning, undvika ljud och andra distraktioner, upprätthålla korrekta gester och upprätthålla sitt sätt på en professionell nivå.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar