Joe Pool Lake, Texas

Joe Pool Lake är en US Corp of Engineers sjö som ligger strax söder om Dallas/Fort Worth Metroplex. Sedan den först öppnade 1989 har sjön varit ett populärt resmål för alla som är intresserade av båtliv, fiske, vandring, camping eller djurliv. Här är några av höjdpunkterna i vad som finns tillgängligt för dig att njuta av denna stora sjö.

Camping. Det finns två offentliga parker som erbjuder övernattningsmöjligheter. Cedar Hill State Park (Cedar Hill, Texas) har en stor camping som vanligtvis är full under den hektiska sommarsäsongen. Det är en del av Texas State Park-systemet. Det finns några promenader på primitiva campingplatser, vanliga campingplatser med el och vatten och fullt uppkopplade husbilsplatser. Det andra campingområdet är Loyd Park. Det drivs av staden Grand Prairie. Utöver de vanliga tält- och husbilsplatserna finns det även ett antal fullt möblerade stugor att hyra.

Båtliv. Det finns två fullservicehamnar vid sjön. Den ena ligger i Cedar Hill State Park och den andra strax utanför Lynn Creek Park (Grand Prairie, Texas). Hamnarna erbjuder sliputhyrning och har även sjösättningsområden. Det finns också fler sjösättningsplatser runt sjön, några inom stadsparker eller i områden som drivs av Corp of Engineers. Under sommaren helger morgnar och kvällar kan båtramperna vara fulla och väntan kan bli lång för att få din båt i eller ur vattnet. Var förberedd och planera därefter.

Fiske. The Lake ståtar med bas, crappie och havskatt. Längs stranden av sjön finns det många offentliga parker där du kan fiska från stranden. Cedar Hill State Park har till och med upplysta fiskebryggor och en fiskrensningsstation. Båda marinorna erbjuder också flytande bryggor som täcks av betalning till fisk.

Vandring. Huvuddelen av vandringslederna finns i Cedar Hill State Park. Den största, Dorba-leden, sträcker sig mer än 16 km och är en gemensam cykel-/vandringsled. Du kan också hitta några spår i Loyd Park. Lederna erbjuder stora möjligheter för fågelskådning och att se några av de fantastiska vildblommorna som växer i naturområdena runt sjön. Bluebonnets är vanligtvis spektakulära under den tidiga våren och skapar underbara mattor av blått.

Simning. Det finns många stränder i parkerna (Cedar Hill, Loyd och Lynn Creek) som erbjuder ett trevligt ställe att ta med dina små barn. Alla har en riktig sandstrand, badrum inom räckhåll och en intilliggande lekplats.

Det finns andra faciliteter och bekvämligheter att hitta längs stranden av Joe Pool Lake. Det bästa sättet att ta reda på mer om detta är att ta en tur till sjön!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar