Juni: Varför är det den mest populära bröllopsmånaden?

Juni är den mest populära månaden för bröllop. Min nära vän valde att knyta ihop säcken i juni med sin amerikanska fästman vid katedralen i Manila. Det var det fjärde bröllopet den dagen i katedralen och ytterligare två bröllop var inplanerade på kvällen. Jag kunde förstå den trakasserade och utsvultna blicken på den tjänstgörande prästens och hans altarpojkars ansikten under ceremonin. Jag började undra varför vissa par i Filippinerna väljer att utbyta bröllopslöften i juni när omständigheterna inte är till deras fördel.

För det första markerar juni början av regnperioden och tyfonbesök i skärgården. För det andra är eleverna tillbaka till skolan i juni så utgifterna är i högsta hugg. För det tredje är inbjudna gäster inte på semester från skolan eller jobbet så få kanske inte dyker upp på bröllopet. Slutligen, sjukdomar som denguefeber, influensa och tyfus frodas i den regniga junimånaden. Så varför väljer par i Filippinerna denna obekväma tid att gifta sig?

Kanske finns det en viss magi i att bli kallad en junibrud eller någon lycka tillskriven ett junibröllop. Men populariteten för juni som bröllopsmånad härstammar från västerlandet där par hade sina egna unika skäl för att utbyta bröllopslöften under denna månad.

Låt oss ta en titt på några av dem.

Juno, den romerska äktenskapets gudinna

June fick sitt namn efter Juno, den romerska äktenskapets gudinna. Par valde att hedra denna gudinna genom att gifta sig i juni. Man trodde också att Juno skulle ge dem lycka och välstånd om de gifte sig under hennes månad.

Årligt bad

Under medeltiden badade man bara en gång om året. Att bada ansågs inte vara en nödvändighet. Det årliga badet gjordes under sista delen av maj eller början av juni. Omedelbart efter badet gifte sig många par medan de fortfarande var rena och presentabla.

Skördetid

Om par gifte sig i juni var en sommargraviditet möjlig för kvinnorna. Detta innebar att de fortfarande kan hjälpa till under skördeperioden före hösten eftersom de inte skulle vara för långt framme i graviditeten.

Fint väder

Juni ger varmare väder för ett utomhusbröllop. Alla är också på semester så det skulle vara bekvämare för gästerna att ta del av firandet.

Brudblommor

Ett brett utbud av blommor finns tillgängligt i juni. Blommor avger tillräckligt med doft för tillfället och säljs billigare i juni.

Där får du en blandning av historia och praktiska egenskaper som drivkraften bakom denna moderna trend. Augusti och september kommer tätt efter i popularitetslistan. Det är vad västvärlden angår.

På Filippinerna börjar dock många par tänka om den praktiska vinkeln, särskilt i dessa tider. De vill inte bilda familj på nollbalans eller bli blöta för tidigt för smekmånaden. Fler och fler par väljer december eller januari för att utbyta bröllopslöften. Julen är kärlekens årstid och det kalla vädret ger tillfället en romantisk atmosfär. Ekonomin är också uppe under denna tid med alla bonusar och andan att ge. Jag borde veta. Jag gifte mig i januari.

Till alla förlovade par, alla mina bästa önskningar!

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar