Katolska smyckens historia och berättelse

Katolska smycken har en lång och rik historia. Det har antagit många former och många betydelser under årtusendena. Från de dolda betydelserna av ankare och Ichthys, till utvecklingen av krucifixet på 500-talet e.Kr., har katolska smycken spelat en stor roll i miljoners tro.

Tidiga katolska smycken:

Även om korset alltid har varit den viktigaste kristna symbolen, användes det inte öppet som sådant förrän på 300-talet e.Kr. De tidiga kristna fruktade förföljelse för sin tro och utvecklade därför flera symboler som inte lätt kändes igen som katolska smycken för att känna igen varje Övrig. De två vanligaste av dessa symboler var ankaret och Ichthys. Ichthys, två skärande bågar som liknar profilen av en fisk, användes förmodligen i katolska smycken som en hänvisning till Kristus som ”människans fiskare”. Ankaret, eller sjöfararskorset, användes i katolska smycken som en symbol för hopp baserat på tron ​​på Kristus. Genom att använda dessa former av katolska smycken kunde tidiga kristna undvika förföljelse.

Korset och krucifixet

Det var inte förrän kejsar Konstantins omvändelse till kristendomen på 300-talet e.Kr. som korset blev öppet och allmänt använt i katolska smycken. Mer än femtio varianter av korset skulle senare utvecklas, men de fyra viktigaste var: det latinska korset, ett kors med en horisontell stav som skär en längre vertikal stav nära toppen; det grekiska korset, ett kors med liksidiga armar; Tau-korset, ett kors i form av bokstaven T; och Saint Andrews-korset, ett kors format som bokstaven X. Krucifixet, ett latinskt kors med Kristi kropp (korpus) och inskriptionen INRI eller ”Jesus of Nazareth, King of the Jews” på, blev inte utbredd. i katolska smycken fram till 500-talet e.Kr. Medan de protestantiska kyrkorna använder ett latinskt kors som lämnas tomt för att symbolisera uppståndelsen, använder den katolska kyrkan krucifixet för att symbolisera Jesu offer.

Saint medaljonger:

Traditionen att bära helgonmedaljonger härrör från den hedniska praxis att bära talismaner som visar deras gudar som en form av skydd. Den katolska kyrkan, istället för att förbjuda den, anammade denna praxis och ersatte de hedniska gudarna med katolska helgon. Saint-medaljonger är nu en av de mest populära formerna av katolska smycken. De bärs som ett sätt att åberopa skydd av ett skyddshelgon. Skyddshelgon inkluderar: St. Franciskus av Assisi, skyddshelgon för djur, ekologi och fred; St Patrick, skyddshelgon för Irland och uteslutna människor; S:t Helena, skyddshelgon för arkeologer och konvertiter; St. John Bosco, skyddshelgon för studenter och arbetare. Här är en bra sida att se alla stilar av Katolska smycken.

Var är det bästa stället att köpa katolska smycken:

För att få en uppfattning om de olika stilar och priser som finns tillgängliga i katolska smycken är det bekvämare att se dem online innan du handlar i lokala smyckesbutiker.

Detaljhandelsjuvelerare kommer ibland att ha ett litet urval av katolska smycken, men du är mest benägen att hitta ett större urval online. Skriv bara ”katolska smycken” i en sökmotor på Internet som Google eller Yahoo och du kommer att hitta flera pålitliga webbplatser som är specialiserade på katolska smycken.

Kostnaden för katolska smycken är beroende av många variabler. I massivt 14K gult eller vitt guld bör krucifix kosta cirka $50 till $300 beroende på storlek. Saint-medaljer bör kosta mellan $40 och $200, beroende på storleken.

Det ultimata uttrycket för tro:

Katolska smycken är det ultimata uttrycket för tro. Oavsett om det är ett hänge, kors, krucifix, Ichthys eller ankare, katolska smycken har alltid och kommer alltid att förkunna det stolta arvet från kristna runt om i världen.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar