Kayak Karma – Den mildare sidan av kajakpaddling

Kajakpaddling handlar inte alltid om att bli helt genomblöt genom att ånga nerför en flod av klass IV eller att studsa runt i vågorna. Det finns en mycket mildare sida.

För mig kan det vara skärselden att jobba på ett kontor hela dagen när solen skiner ute. Det blir en fråga om att titta på klockan tills klockan 17.30 äntligen befriar mig från min kvav omgivning när jag kan dra av mig slipsen och ta tag i mina paddlar för en kvällspaddling i min uppblåsbara kajak.

Det som är bra med att använda en uppblåsbar kajak på en kvällstur är att jag inte behöver oroa mig för att lasta den på och spänna fast den på ett takräcke eller i andra änden spänna fast den på en kajakvagn för att komma till vattnet.

Eftersom min uppblåsbara kajak kan rullas ihop till en påse kan jag lämna den på huvudbåten vid marinan så allt jag behöver göra är att pumpa upp den i fem minuter när jag kommer till marinan. Detta minskar min ”scramble time” avsevärt och ger mig mer tid att paddla i vattnet innan det blir mörkt.

Under sommarmånaderna och när solen går ner runt 21:30 kan jag hinna med två timmar eller mer paddla och bevittna några fantastiska solnedgångar.

Avkrokarna vid Walton-on-the-Naze erbjuder några av de mest fantastiska landskapen och även om det kanske inte är fullmatat av paradis som sandstränder ger det en verkligt fantastisk och avlägsen smak av engelsk landsbygd när den är som bäst. De flesta kvällar när det är en strålande solnedgång paddlar vi västerut längs Twizzle som löper längs södra sidan av Horsey Island.

Kanalen torkar ut vid lågvatten, så när vi väl paddlar bort från marinan och förbi några slingrande gungförtöjningsplatser har vi området för oss själva med det enda tecknet på någon annan mänsklig existens är den udda bondgården i fjärran.

Fördelen med att sitta i min uppblåsbara kajak är att det inte finns någon sittbrunn, så när jag väl är fastklämd mot en ostronbädd kan jag lossa kajaksätet, sträcka ut mig och njuta av kvällssolen. Att tillbringa två eller tre timmar med att ligga under den sena solen i kajak är en verkligt renande upplevelse som jag skulle rekommendera till alla.

Allt du behöver är en flaska te och något att äta en kamera för att ta några bilder och dina vanliga säkerhetstillbehör och du är redo för en kväll med vackra HD-panoramavyer helt för dig själv.

Tro mig, det finns inget annat som liknar det. Vad du än gör för ditt uppehälle är du förmodligen stressad med någon aspekt av livet och att ta en avkopplande paddling och titta på djurlivet och solnedgången är en paus från vardagens liv och rörelse och det ultimata sättet att koppla av.

About Author

client-photo-1
superadmin

Comments

Lämna ett svar